Met behulp van deze uitvinding kom jij van je smartphone verslaving af

The Optimist 11 dec 2017 Zingeving

In deze maatschappij kun je eigenlijk niet meer zonder smartphone. Niet alleen kun je hierdoor contact houden met vrienden en familie, ook kun je er je aankopen mee doen, inchecken op het vliegveld en even snel het laatste nieuws van The Optimist checken. Eigenlijk zijn we een beetje verslaafd. Deze meneer besloot daarom met een oplossing te komen.

De getallen liegen er niet om. Een ‘normale’ smartphone gebruiker beroert maar liefst 2617 per dag zijn of haar smartphone en staart 2,42 uur per dag naar het schermpje van dit apparaat. Voor de ‘zwaardere’ gevallen is dit zelfs 5427 keer per dag en 3,75 uur. Misschien doe je het zelf ook wel, onbewust of niet. Even het nieuws checken als je met het openbaar vervoer naar werk reist en weer terug. Ook wij hebben het ervaren toen wij tien avonden offline gingen. Even snel iets op zoeken zat er niet meer in. En ja, dat was wel even wennen maar eigenlijk ook heel erg fijn.

Een nep smartphone

De Oostenrijkse ontwerper, Klemens Schillinger, wilde hier iets mee doen en kwam met een oplossing om de telefoonverslaving aan te pakken. Klemens Schillinger ontwierp de Substitute Phone. Een product dat dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht heeft als een smartphone. Je kunt er alleen niet mee bellen en het heeft ook geen internet. Wat het apparaat wel heeft zijn kraaltjes. Deze kraaltjes zorgen er voor dat de smartphone verslaafde kan doen wat hij of zij continu met een echte smartphone doet: scrollen, swipen en zoomen. Echter gebeurt er nu niks. Klemens Schillinger is dan ook van mening dat deze nepsmartphone kan helpen bij het afkicken van de smartphone. De ontwerper heeft maar liefst vijf varianten gemaakt van de nep smartphone, zo kun je de juiste uitvoering kiezen die bij jouw verslaving past, zoals het inzoomen met twee vingers of het swipen met je duim.

Ook in de Daily van vandaag:
Polio is bijna uit de wereld verdwenen
Deze 5 voedingsmiddelen zitten vol ijzer

Bron: Bright
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie