Londen pakt het plasticprobleem aan met de moderne melkboer

The Optimist 12 jun 2018 Natuur & Milieu

Onlangs schreven we al dat Londen goed bezig is. Zo willen ze in 2050 de groenste stad ter wereld zijn. En wat draagt hier nog meer aan bij? Een plasticvrije melkboer. Herinner je het nog van vroeger? De melkboer die door de straat reed om melk in glazen flessen rond te brengen. Inmiddels is dit niet meer van deze tijd, of toch wel?

De plastic soep aanpakken

Voorheen werd een stuk minder plastic gebruikt. De flessen die de melkboer rondbracht, werden leeggedronken en vervolgens weer buiten gezet. Klaar om de weer daarop weer opgehaald te worden door de melkboer die de nieuwe, volle flessen bracht. De melkboer maakte de flessen schoon zodat ze opnieuw gebruikt konden worden. In Londen is dit dus weer helemaal terug om zo de plastic soep aan te pakken.

De moderne melkboer

Omdat we ons steeds bewuster worden van het probleem omtrent plastic, proberen ook steeds meer mensen met oplossingen te komen. Eén van deze oplossingen is dus de moderne melkboer. En ook de Londenaren zijn enthousiast en proberen hun steentje bij te dragen. Steeds meer mensen melden zich namelijk aan voor deze service.

De wegwerpmaatschappij stoppen

De flessen die de moderne melkboer gebruikt zijn van glas en kunnen zo’n 25 keer gewassen en herbruikt worden. Op deze manier kunnen de Londenaren toch weer een extra stap zetten in de strijd tegen de wegwerpmaatschappij. Maar het kan natuurlijk nóg beter. Zo zette Jamie Chapman in 2017 zijn bedrijf, MylkMan, op dat niet alleen plasticvrij is, maar ook nog eens bezorgd met een elektrische bestelwagen of fiets. Daarnaast zijn de labels ook nog eens te recyclen én is de ‘melk’ op basis van noten. Niet alleen plasticvrij dus, maar ook verspilling-, dier- en uitstootvrij.

Zou jij voor deze super moderne melkboer kiezen?

Bron: Paradijsvogels Magazine
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Londen pakt het plasticprobleem aan met de moderne melkboer”

  1. Ja ,ik zou kiezen voor glazen melkflessen,maar die vind ik niet meer in de supermarkt;ook niet met water in.Allesins niet in de Lidll of Aldi.

Geef een reactie