Jumbo opent kletskassa’s tegen eenzaamheid

The Optimist 4 okt 2021 Samenleving

Supermarktketen Jumbo opent komend jaar tweehonderd nieuwe kletskassa’s. Deze kassa’s zijn voor mensen die geen haast hebben en graag een praatje bij het afrekenen maken. Met als doel: het verminderen van eenzaamheid.

De eerste proef met deze vorm van afrekenen loopt sinds twee jaar in het Brabantse Vlijmen. Volgens Jumbo was dit zo’n groot succes dat ze binnen een jaar tweehonderd andere kletskassa’s openen. De supermarktketen kijkt hiervoor naar gebieden waar eenzaamheid veel voorkomt.

Eenzaamheid

Eenzaamheid is een groeiend probleem in de samenleving. Door de coronapandemie is dit verergerd. Uit onderzoek van Universiteit Maastricht blijkt dat één op de tien Nederlanders zich ernstig of zeer ernstig eenzaam voelt. Daarnaast ervaren vier op de tien Nederlanders enige mate van eenzaamheid.

Ontmoetingsplek

Jumbo ziet zijn winkels als een belangrijke ontmoetingsplek en wil graag een rol spelen in het terugdringen van eenzaamheid. Het bedrijf is lid van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hierbij slaan bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstellingen de handen ineen om eenzaamheid te bestrijden.

Ben jij weleens eenzaam? The Optimist geeft zeven tips.

Week tegen Eenzaamheid
In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. De Week tegen Eenzaamheid 2021 is van 30 september t/m 7 oktober. 
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie