Je relatie verbeteren doe je zo

The Optimist 2 nov 2017 Samenleving

Ellenlange gesprekken, romantische avonden en nooit eens een keer ruzie. Het klinkt mooi, maar in veel relaties is dit niet de werkelijkheid. Gelukkig blijkt nu dat dit ook helemaal geen vereiste is voor een goede relatie.

Wanneer de liefde nog pril is, is alles leuk aan de ander. Je denkt continu aan elkaar, wilt elkaar het liefst elke dag zien en alles samen doen. Na een tijdje verandert dit en is de kalverliefde over. Je leert elkaar steeds iets beter kennen en hebt minder tijd voor elkaar.

Het onrealistische beeld van een relatie

Vaak hebben mensen een beeld van een relatie dat niet helemaal realistisch is. Zo is het niet realistisch om dag en nacht samen te zijn en alleen maar liefde voor elkaar te voelen. Nee, elke relatie heeft zo zijn ups en downs en geen enkele relatie is perfect. Zo is het logisch dat wanneer je partner weer dat ene klusje is vergeten of blijft uitstellen jij een beetje geïrriteerd kan raken. Of dat wanneer jij of je partner niet lekker in zijn of haar vel zit de sfeer iets minder goed is.

Geniet van de kleine dingen

In dit drukke leven is het soms lastig om tijd voor elkaar te hebben. Zeker in een gezin met tweeverdieners of met een drukke baan blijft er nog maar weinig tijd voor elkaar over. Maar dit betekent niet dat je tijdens die kleine momenten niet van elkaar kunt genieten. Ook met maar weinig tijd kun je een prima relatie hebben, maar je moet wel naar de kleine, actieve dingen kijken. Zoals samen de afwas doen als de kinderen op bed liggen, samen koken of een wandeling maken. Dit hoeft natuurlijk niet altijd, maar het kan wel heel fijn, gezellig en ontspannend zijn. Een avondje voor de buis kan heel gezellig zijn, maar hierdoor maak je geen contact met elkaar. Door iets ‘actief’ samen te doen, doe je dit wel.

Knuffelen, zoenen en er voor elkaar zijn

Ook moeten we meer knuffelen en zoenen voor een betere relatie. Zo is uit onderzoek gebleken dat na zes seconden zoenen een verliefdheidshormoon wordt aangemaakt. Daarnaast wordt geadviseerd om elke dag tien seconden te knuffelen.

Vergeet ook niet om er voor je partner te zijn. Niet alleen op de moeilijke momenten, maar ook juist op de leuke momenten. Wees dus blij voor je partner als er iets positiefs is gebeurd en laat dit ook blijken door interesse te tonen en het moment samen te vieren.

Hoe zorg jij voor een goede relatie?

Ook in de Daily van vandaag:
Nog meer bewezen voordelen van borstvoeding
Een beetje stress op zijn tijd is zo erg nog niet

Bron: RTL
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie