Heb je een boost nodig? Kies dan voor dit voedingsmiddel

The Optimist 5 mrt 2018 Gezondheid

Gezonde voeding is áltijd van essentieel belang. Het versterkt het immuunsysteem en heeft daarnaast ook een positief effect op onze geestelijke gesteldheid. Wil je het helemaal goed doen? Vergeet dan in een gezond en gevarieerd voedingspatroon vooral dit voedingsmiddel niet.

Kiwi’s, ze zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond. Kiwi’s zitten namelijk vol belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine B, C en E. Ook mineralen als magnesium, kalium en fosfor zijn in de kiwi te vinden.

Meer vitamine C dan een sinaasappel

Wanneer je je immuunsysteem een boost wilt geven met wat extra vitamine C denk je misschien al snel aan een sinaasappel. Groene kiwi’s bevatten echter meer vitamine C dan een sinaasappel en ook bevat één kiwi hier zelfs meer van dan drie citroenen.

Je spijsvertering verbeteren

Niet alleen zitten kiwi’s vol belangrijke voedingsstoffen, ook zijn kiwi’s vezelrijk. Vezels zijn erg belangrijk voor een goede werking van de darmen, waardoor je makkelijker naar het toilet kunt. Ook het enzym actinidine, dat zich in kiwi’s bevindt, helpt hier bij. Actinidine zorgt ervoor dat het lichaam eiwitten verteert. Alleen kiwi’s bevatten dit enzym. Door dit enzym is het echter af te raden om een kiwi te eten in combinatie met eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals kwark of yoghurt. De kiwi gaat dan namelijk de eiwitten afbreken, wat er op neerkomt dat het gaat schiften.

Eet ook de schil en vries de kiwi in

Het klinkt misschien raar, maar de schil van een kiwi kun je ook prima eten en zit vol vezels. Staat zo’n harige schil je toch wat tegen? Dan kun je ook de haartjes van de schil borstelen. Liggen er nog veel kiwi’s op de fruitschaal en weet je niet goed wat je er mee aan moet? Dan kun je een kiwi ook prima invriezen om later te verwerken in een smoothie of een ander lekker toetje.

Lees ook in de Daily:
Hierdoor zit je altijd rechtop in je stoel
> Op deze plek komt de eerste circulaire woonwijk van Nederland

Bron: Plus Online
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie