Eerste intentiesessie geslaagd!

The Optimist 9 mei 2018 Natuur & Milieu

Afgelopen donderdag was het zover: vanuit The Optimist organiseerden wij samen met Happy View’s Petra Maartense een eerste gezamenlijke intentiesessie/meditatiesessie voor het welzijn van de bijen, waar je ook online aan kunt meedoen. We blikken samen met haar terug op deze primeur, en ook alvast vooruit naar het vervolg.

Hoe heb je de sessie ervaren?
Intens en zeer bij-zonder, hahaha! Tijdens de sessie zelf gebeurde er duidelijk voelbaar al van alles. We werden met z’n allen ‘opgetild’ als het ware. Doordat we het bij de bijen in het veld deden, kreeg het een extra dimensie. Alleen al het geluid van bijen werkt harmoniserend, wist je dat? Het is rustgevend en verhoogt de ‘frequentie’ van het energieveld om ons heen. In die zin hebben bijen nog een veel grotere betekenis dan waar wij ons doorgaans bewust van zijn. Hun aanwezigheid doet de mens goed. Ook van mensen die online meegedaan hebben met de meditatie hoor ik dat ze er een heel goed gevoel aan hebben overgehouden. Dat werkt nog steeds door. Er wordt ook nog steeds naar het filmpje gekeken trouwens. Op deze manier ontstaat vanzelf ook meer bij-bewustzijn; dat kan alleen maar groeien. Via een dierentolk heb ik begrepen dat de bijen zich echt gezien voelen. Zelf heb ik gemerkt dat je juist door er zo mee bezig te zijn enorm gaat houden van de bijen. Afgelopen weekend ontving ik ‘live’ de beelden van een bijenzwerm, die door een imker werd ‘gered’ en het was ontroerend. Alsof ik naar een geboorte keek, zo’n impact had het.

En hoe stond je de volgende morgen op?
Ik werd wakker met een heel dankbaar gevoel. Niet alleen richting The Optimist voor dit gezamenlijke en unieke initiatief, maar ook was er heel duidelijk dankbaarheid vanuit ‘de onzichtbare wereld’ voelbaar. Bovendien voelde ik nog steeds die enorm krachtige en vreugdevolle energie. Dat is eigenlijk niet meer opgehouden, het gaat nog steeds door. Er is onzichtbaar een heleboel in gang gezet, wat ook zichtbaar gevolgen heeft. Ik zag in het bos opeens een heleboel wilde bijen op een zandvlakte, die ik daar nooit eerder had gezien. Dat vond ik zeer opmerkelijk en ik zie het als een positief signaal. Dit helpt echt! Ook al zullen we ook daadwerkelijk meer oog en zorg voor de bijen moeten hebben en voor een grotere variëteit aan bloemen en een schonere aarde moeten zorgen natuurlijk.

Wat vond je zelf zo uniek aan de sessie?
Op zich was het al uniek om zo’n ‘evenement’ te organiseren. Het is in zekere zin een ommekeer: Zo kan het ook! En als je bedenkt dat intenties al in werking treden met het formuleren ervan, bij wijze van spreken, en dat het zelfs met een groepje van vijf mensen al een enorm effect heeft, dan wordt hierdoor ook echt heel wat veroorzaakt, want er hebben al honderden mensen meegedaan. De kracht van intenties groeit exponentieel. Ook herhaling versterkt het effect nog eens, dat kan je zelf ook ervaren als je meedoet. Of al die mensen de hele sessie hebben meegedaan, dat weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat het een enorme kracht teweeg brengt. En daarbij gaat het niet eens zozeer om de aantallen, maar vooral DAT we het gedaan hebben.

Hoe nu verder?
Er is nog veel meer te doen op deze manier en dat is ook hard nodig. Schoon water, maar ook schone lucht bijvoorbeeld. Zo begreep ik van de bijen dat ze ook erg veel last hebben van de straling. (En wij zelf ook, was hun ‘boodschap’.) Daardoor raken ze gedesoriënteerd. Dus ook daar kunnen we nog specifieke intenties voor formuleren: ‘Oplossingen voor het stralingseffect, een schone lucht, schoon water… Nieuw beleid dat rekening houdt met de gevoeligheid van de bijen.’ Hoe specifieker we zijn, hoe doeltreffender het is volgens Lynne McTaggart, die met haar wetenschappelijk onderzoek aangetoond heeft dat het sturen van gezamenlijke intenties duidelijk effect heeft. We staan ook open voor alle suggesties van de kenners, we laten ons graag informeren en stemmen onze actie af op wat nodig is. Het is 20 mei World Bee Day, een mooie dag om opnieuw de aandacht massaal te richten op de bij.

Dus ja, we gaan zeker vervolgsessies voorbereiden, daarover lees je de komende tijd ongetwijfeld meer, zowel via The Optimist Daily als via www.happyview.info. Voorlopig zal dit filmpje met de sessie online blijven -zie onder-, dus mensen kunnen het nog steeds (blijven) doen. De kracht wordt alleen maar sterker. Trouwens, het ging met ‘onze’ bijen al een stuk beter toen ik er van de week weer was. Ze zagen er sterker uit, het waren er meer, ze kwamen ook met meer stuifmeel terug!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Eerste intentiesessie geslaagd!”

  1. Wat ik hier lees over de gevaren van steeds meer straling kom ik in meer artikelen tegen. Ik zou jullie ook willen wijzen op 5 G het netwerk wat nu aangelegd wordt voor onze telecommunicatie. Steeds sterker en waarvoor? De snelheid is via glasvezel al optimaal we kunnen het haast niet meer bijbenen. In drie sec is een hele film gedownload! Het gaat alleen om het verdienmodel en niet over de gezondheid voor mens en dier. Oriëntatie van bijen en andere dieren worden gestoord op celnivo mowordt de trilling verstoord met als gevolg meer kanker. We moeten NEE zeggen tegen 5 G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met