Een te hoge bloeddruk de baas

The Optimist 10 nov 2020 Zingeving

Meer dan 30 procent van de Nederlandse volwassenen heeft volgens het Voedingscentrum last van een te hoge bloeddruk. Gelukkig is er genoeg hiertegen te doen.

Om te beginnen kan een simpele verandering in je dieet wonderen doen voor de bloeddruk. Probeer zout en vet eten links te laten liggen. Kies in plaats daarvan voor groen voedsel met veel vitaminen en mineralen. Ook is het beter om de inname van alcohol en cafeïne een halt toe te roepen. Minder bekend is dat ook voedsel met veel kalium kan helpen. Denk aan noten, bananen en avocado’s.

Het hoeft niet alleen bij voedsel te blijven. Het reduceren van stress draagt ook bij aan minder hoge bloeddruk. Dat klinkt logisch, want hoe meer stress, hoe harder je bloed wordt rondgepompt. Natuurlijk kan een beetje stress nooit kwaad. Maar let op dat dit geen gewoonte wordt. Stress is vaak makkelijk te bestrijden. Doe een half uur yoga, neem een wandeling of schrijf je gevoelens van je af.

Het is raadzaam om met enige regelmaat je bloeddruk te controleren, aangezien veel mensen niet eens weten dat ze hoge bloeddruk hebben. In een maatschappij waarin de spanningen kunnen oplopen is dat geen overbodige luxe. Ook corona geeft bij veel mensen de nodige stress. Daarom geven we je tips om specifiek hier wat tegen te doen in de Daily Drie tips voor minder coronastress

Bron: The Optimist Daily
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Een te hoge bloeddruk de baas”

  1. Ik denk dat het Voedingscentrum verouderde ideeën heeft. Vet is geen aanjager van hoge bloeddruk. Gezonde vetten (dus geen transvetten) zijn gezond voor een mens, die heb je gewoon nodig. En zout, denk dan aan keltisch zeezout, Himalaya zout i.p.v. jozo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met