Duurzame verpakkingen van FrieslandCampina

The Optimist 12 jan 2021 Natuur & Milieu

FrieslandCampina verduurzaamt haar verpakkingen en werkt vanaf februari 2021 alleen nog maar met PET-flessen van honderd procent gerecycled materiaal. De Friese onderneming is hiermee het eerste bedrijf in de zuivelsector dat haar flessen nagenoeg circulair maakt.

Alleen flessen zonder etiketten kunnen hergebruikt worden. Om het recyclen van PET-flessen nog gemakkelijker te maken, heeft FrieslandCampina een ritssluiting ontworpen waarmee de etiketten eenvoudig verwijderd kunnen worden. De zuivelgigant verhoogt het gerecyclede gehalte van de PET-flessen van twintig procent naar honderd procent. Dit is een belangrijke stap in het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen.

Doelstelling

Met de overstap naar het recyclen van oude PET-flessen voorkomt het bedrijf de productie van maar liefst 1,9 miljoen kilo nieuw plastic. Uiteindelijk hoopt FrieslandCampina het gehele verpakkingsportfolio volledig circulair en CO2-neutraal te maken, met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. Het bedrijf heeft deze doelstellingen ook vastgelegd via internationale en nationale partnerschappen zoals het Europese en Nederlandse Plastic Pact.

Steeds meer bedrijven gaan op de groene toer met hun verpakkingen. Ook Coca-Cola heeft een duurzame verpakking ontwikkeld.

Bron: FrieslandCampina
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Duurzame verpakkingen van FrieslandCampina”

  1. Fantastisch, dit heeft een grote impact op het terugdringen van de afvalberg en ons milieu!

Geef een reactie