Papieren fles van Coca-Cola

The Optimist 17 nov 2020 Economie

Het bekendste colamerk besluit op de groene toer te gaan en een duurzame verpakking te ontwikkelen. De nieuwe fles is voor 100 procent gemaakt van papier en kan na gebruik worden gerecycled. Het eerste prototype is inmiddels gerealiseerd.

De papieren fles van de eerste generatie prototype bestaat uit een papieren buitenlaag met een plastic binnenlaag en een plastic sluiting. Het plastic dat wordt gebruikt is volledig gerecycled en kan opnieuw hergebruikt worden. Uiteindelijk moet de hele fles uit papier bestaan, zodat deze kan worden gerecycled zoals alle papier. Net als alle voedselverpakkingen moet de papieren fles aan allerlei veiligheidseisen voldoen. De fles wordt momenteel uitgebreid getest om te zien hoe deze zich houdt in de koelkast en hoe goed de drank wordt beschermd.

World Without Waste

De papieren fles past bij de World Without Waste-visie die het colamerk voor ogen heeft. In 2030 wil Coca-Cola voor ieder blikje of flesje dat wordt verkocht een leeg exemplaar inzamelen en recyclen. Daarnaast wordt het verbruik van verpakkingsmaterialen teruggedrongen. In West-Europa moet deze verduurzaming in 2025 al doorgevoerd zijn.

De colagigant is niet het enige merk dat verduurzaamt. Steeds meer verpakkingen worden recyclebaar.

Bron: Duurzaam Actueel
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie