Duik de natuur in vanaf je luie stoel

The Optimist 13 apr 2020 Natuur & Milieu

Heb je alle muren van je huis inmiddels van dichtbij bekeken en kun je nog wat thuisblijftips gebruiken? Het Rotterdamse Wildlife Film Festival zorgt ervoor dat je jezelf vanaf je luie stoel, bank of bed heel even in de natuur waant.

Zolang de coronacrisis duurt brengt het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) elke woensdag en zaterdag natuurfilms bij de mensen thuis. Via een speciale afspeellijst op het YouTube-kanaal van het filmfestival kunnen kijkers thuis gratis genieten van films die in voorgaande jaren te zien waren op WFFR.

De actie ging enkele weken geleden van start met vijf films van eigen bodem, waaronder de eerste Nederlandse onderwaterfilm De vele gezichten van de Zevenhuizerplas en de film Het NoorderPlantsoen, over natuur in het centrum van Groningen.

Zesduizend vogelsoorten

Ook Arjan’s Big Year is ondertussen online geplaatst, een film van Michiel van den Bergh over vogelaar Arjan Dwarshuis die de wereld rondreisde om zoveel mogelijk vogelsoorten in een jaar tijd te spotten. Zijn doel was om zesduizend vogelsoorten te zien. Zijn missie: aandacht voor de bescherming van vogels, want één op de zeven vogelsoorten wordt met uitsterven bedreigd. Deze film was de openingsfilm van WFFR 2017 en is ingesproken door Humberto Tan.

Het WFFR is het enige filmfestival in Nederland voor natuurdocumentaires en vertoont recente films uit binnen- en buitenland. Sinds de eerste editie in 2015 vindt het festival plaats in het Rotterdamse filmtheater Cinerama. De films van WFFR Online zijn voorlopig hier gratis te zien.

The Optimist bracht eind 2017 een editie uit met het thema Wildernis. Iemand die ook gefascineerd is door de natuur, en in het bijzonder de stadse wildernis, is Merel Westrik. Hoofdredacteur Brian de Mello sprak haar hierover. Dit artikel uit het thema lees je hier. Lees je het magazine liever op papier? Bestel de editie dan hier, in onze webshop.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie