Dit voedingspatroon verbetert MS en reuma

The Optimist 28 dec 2017 Gezondheid

Voeding doet veel, niet alleen voor je lichaam maar ook voor je geest. Uit een recent Nederlands onderzoek onder 300 patiënten blijkt voeding een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheid van mensen met multiple sclerose en reuma. Wel dient er op een bepaalde manier gegeten te worden.

Gezondheidsvoordelen van pure onbewerkte voeding zijn inmiddels bewezen. Over het algemeen genomen voel je je er beter door en je hebt minder last van kwaaltjes. Dit geldt ook voor mensen met zowel multiple sclerose (MS) als reuma. Het Louis Bolk Instituut in Bunnik concludeert dat natuurlijke voeding van essentieel belang om de gezondheid van deze groep te verbeteren.

Onbewerkte voeding

Uit verschillende onderzoeken van het instituut komt naar voren dat een voedingspatroon dat voor een groot deel bestaat uit onbewerkte producten voor minder klachten zorgt bij mensen met reuma of MS. Het onderzoek werd afgenomen onder 120 reumapatiënten en 180 mensen met MS. Door dit voedingspatroon waren de deelnemers minder vermoeid, konden ze beter functioneren en was de kwaliteit van leven significant verbeterd. Niet alleen op fysiek vlak waren er verbeteringen, ook op mentaal vlak.

Voeding Leeft

Het is soms best lastig met al het aanbod om een bewuste keuze te maken, want wat is nou gezond? Via het voedingsconcept van de stichting Voeding Leeft leerden de deelnemers hoe zij anders konden eten. Via deze stichting werden er in drie maanden tijd drie bijeenkomsten georganiseerd. Tevens werd een boekje met informatie uitgegeven en was er een online community waar vragen gesteld konden worden. Voor sommige deelnemers was het lastig om het voedingspatroon aan te passen. Je moet natuurlijk anders gaan eten, maar daarnaast had een deel van de deelnemers moeite met de benodigde tijd, energie en bewerkelijkheid wanneer het eten klaargemaakt moest worden. Toch laten de resultaten van het onderzoek zien dat dit maar een relatief klein obstakel is gezien de behaalde gezondheidswinst.

Ook in de Daily van vandaag:
Het verkeer in Rotterdam weet binnenkort waar het aan toe is
5 leuke uitjes die helemaal gratis zijn

Bron: Nieuws voor dietisten
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie