Dit is de snelst groeiende energievorm in Nederland

The Optimist 26 okt 2017 Natuur & Milieu

Met zijn allen proberen we steeds beter te letten op het milieu. Zo wordt ook steeds vaker gekeken hoe we op een duurzame manier energie kunnen opwekken en kiezen we vaak voor zonne-energie. Deze hernieuwbare energievorm doet het zelfs zo goed dat het de snelst groeiende energiebron is.

Steeds meer mensen kiezen voor zonne-energie, en dat is te merken. Deze energievorm is namelijk de snelst groeiende energiebron geworden. Het groeit sneller dan alle andere energiebronnen die we kennen, zoals steenkool. Uit cijfers van het Internationaal Energieagentschap (IEA) blijkt zelfs dat in 2016 de capaciteit van zonne-energie met 50 procent is toegenomen.

Hernieuwbare energiebronnen doen het goed

De energie die afkomstig is uit natuurlijke bronnen die voortdurend worden aangevuld, zoals wind, bodem, zon en waterkracht, doen het heel goed in 2016. Omdat de cijfers zo gestegen zijn, wordt ook voor de komende vijf jaar verwacht dat de hernieuwbare energiebronnen zullen blijven toenemen. Van zonne-energie wordt zelfs verwacht dat deze tot 2022 sneller zal blijven groeien dan alle andere energiebronnen.

Daling kostprijs zonne-energie

Eén belangrijke oorzaak voor de snelle opmars van zonne-energie is de daling van de kostprijs. Een nieuwe gas-of steenkoolcentrale is vaak een stuk duurder dan bijvoorbeeld een groot zonneproject. Daarnaast gaan wij ook steeds vaker op zoek naar een duurzame oplossing, en vinden we zonne-energie aantrekkelijker dan energie afkomstig van een gas- of steenkoolcentrale.

China loopt voorop

China, India en de Verenigde Staten zijn gezamenlijk goed voor twee derde van de groei aan hernieuwbare energie tot 2022. Een land dat voorop loopt als het gaat om de expansie van hernieuwbare energiebronnen is China. China is constant op zoek naar oplossingen, om de luchtvervuiling in het land aan te pakken. En dit gebeurt met goed resultaat. Zo haalde China zijn 2020-doelstelling voor zonne-energie drie jaar te vroeg. Ook is de verwachting dat China de doelstelling voor windenergie al in 2019 gaat halen.

Ook in de Daily van vandaag:
Schoolresultaten verhogen op een muzikale manier
De voordelen van hoogsensitiviteit

Bron: IPS News
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.