In deze Nederlandse stad opent de eerste drijvende boerderij ter wereld

The Optimist 18 okt 2017 Natuur & Milieu

Binnenkort is het zo ver, dan kun je in Rotterdam niet alleen koeien en schapen op het droge bezoeken, maar ook op het water. In de havenstad komt namelijk een boerderij die drijft op het water.

Een boerderij die drijft op het water, wie had dat ooit gedacht. In Rotterdam is het binnenkort zo ver. Naast de Kubuswoningen, Euromast en Markthal zal Rotterdam een nieuwe trekpleister krijgen. Het is de eerst drijvende boerderij ter wereld, een echte primeur.

Floating Farm Rotterdam

De zogeheten Floating Farm komt niet zomaar uit de lucht vallen, het heeft wel een doel. Met deze boerderij hopen ze namelijk dat mensen meer inzicht krijgen in waar hun voedsel vandaan komt. Daarnaast wordt gehoopt het imago van boerenbedrijven te verbeteren. En dit allemaal in de drukke stad Rotterdam. Voor nu is het nog even wachten, maar het is de bedoeling dat volgend jaar de koeien in de Merwehaven aan het grazen zijn. Wel is er op dit moment al een informatiecentrum te vinden in de haven, met meer informatie over de drijvende boerderij.

Een voorbeeldproject

De drijvende boerderij, ontwikkelt door Beladon, moet uitgroeien tot een voorbeeldproject. Een betonnen drijfbak van 30 bij 40 meter zal de basis worden. Hier bovenop komt 1000 vierkante meter aan weide en stallen. Tevens zal er een kelder komen waar de melkproductie en afvalverwerking zal plaatsvinden. Een winkel en bezoekerscentrum mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Het wordt gezien als een wereldwijd voorbeeld voor vernieuwing.

Zeezieke koeien

Bang dat de koeien zeeziek op de drijvende boerderij worden, zijn de gezichten van de drijvende boerderij, Boer Albert Boersen en boerin Myrthe Brabander, niet. ‘Ze zijn wel wat gewend.’

Albert Boersen kan niet wachten tot het zover is en de koeien de boerderij op mogen. ‘Het zijn zulke fantastische beesten. Ik stel me voor dat ze heel nieuwsgierig zullen zijn en overal aan gaan snuffelen.’

Ook in de Daily van vandaag:
Dit gaat Rutte III doen voor natuur en milieu
5 tips om je huis in herfstsfeer te brengen

Bron: AD
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.