5 tips om je huis in herfstsfeer te brengen

The Optimist 18 okt 2017 Samenleving

Storm, regen, kou en korter licht houden we liever buiten de deur. Toch staat de herfst ook voor knusse gezelligheid, een scala aan kleur en wordt gezien als een symbolische overgangsfase. 5 tips om die unieke herfstsfeer van deze tijd van het jaar in huis te halen.

Maak een verticaal bos

Raap in een bos of park allerlei herfstige items bij elkaar, zoals kastanjes, dennenappels en eikeltjes, maar ook mooi gekleurde bladeren. Doe dit alles in een cilindervormige glazen vaas en je herfstzuil is klaar. Voor een groter buiteneffect is een vloervaas het meest geschikt, maar ook een flinke vaas als centraal stuk op tafel of meerdere kleinere vaasjes brengen een hoop sfeer met zich mee.

Omgeef je met bosdiertjes

Is het gebruik van organisch materiaal je ding niet? Gelukkig zijn er deze tijd van het jaar tal van beeldjes, raamhangers, kussenhoezen en andere interieurdecoraties te vinden met eekhoorntjes en egels om ook het bos een stukje in huis te brengen.

Tover een gewone kaars om tot sfeervol herfstlicht

Beplak een stompkaars met kaneelstokjes. Bindt er voor de finishing touch een stukje raffia of touw om met een sierlijk strikje. Een iets veiligere methode is om een kaars in glas te gebruiken en het glas met de kaneelstokjes te beplakken. Bovendien wordt hiermee de geur wat subtieler.

Laat de kachel uit en haal warmte uit sfeer

Laat de kachel nog even uitstaan, en trek die extra warme trui aan, haal je warme sloffen onder je bed vandaan. Kruip tegen je gezelschap aan, of neem je kat op schoot. Pak er een fijn  dekentje bij en maak een lekker nestje. Maak het ook fysiek zo warm dat ook je geest opwarmt, om zo gemoedelijk de seizoenswisseling door te gaan.

Haal lekkere geuren in huis met eten en drinken

De geur van het bos net nadat het geregend heeft, dat zoetige en kruidige, wat ook in de lekkernijen, drankjes en schotels die zo bij de herfst horen in overvloed aanwezig zijn. Maak verse chocolademelk en bak zelf speculaasjes, sudderlapjes zoals oma die vroeger maakte of de stoofpeertjes waar je vader maar nooit genoeg van kreeg. Maak zelf een potpourri met de geuren van kruidnagel, kaneel en gedroogde sinaasappel. Trakteer al je zintuigen.

Ook in de Daily van vandaag:
Dit gaat Rutte III doen voor natuur en milieu
In deze Nederlandse stad opent de eerste drijvende boerderij ter wereld

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.