De kracht van de mensen in Las Vegas

The Optimist 10 okt 2017 Samenleving

Het had zo’n mooie afsluiter moeten worden, de laatste dag van het Route 91 Harvest festival in Las Vegas. Een drie dagen durend country festival, met goede muziek, lekker eten, leuke mensen, gezelligheid en plezier. Helaas liep dit uit tot een groot drama.

Deze laatste dag van het festival, 1 oktober, beroofde een 64-jarige man 59 mensen van hun leven. Meer dan 500 mensen raakten gewond. Een groot drama dat niemand voor mogelijk had gehad gezien. Zo’n groot drama dat het zelfs de meest dodelijke schietpartij uit de Amerikaanse geschiedenis wordt genoemd. Een drama dat niet had mogen gebeuren en nooit meer plaats mag vinden.

Elkaar beschermen met eigen leven

Door de schietpartij veranderde het festival van een fijne, gezellige plek in één groot rampgebied. Een situatie waarin mensen voor hun leven moesten vechten. Dit kost kracht, veel kracht. Zo moesten mensen voor hun leven rennen. Mensen raakten gewond. Dit zorgde voor situaties dat mensen op een andere manier besloten vechten, door mensen te beschermen. Niet zomaar beschermen, maar beschermen met hun eigen lichaam. En dus ook met hun eigen leven, zoals de vrouw die op haar partner ging liggen om hem te beschermen. Deze gebeurtenis, hoe triest hij ook is, bewijst hoe sterk mensen zijn. Misschien was het om een dierbare te beschermen, misschien was het wel een onbekende van de persoon, maar uiteindelijk zorgde het voor een situatie waarin mensen elkaar probeerden te helpen en de kracht vonden om er met zoveel mogelijk levend uit te komen. Vechten voor hun leven en het leven van anderen.

Massaal naar de bloedbank

Het leed trok velen mensen aan. Mensen gingen dan ook massaal naar de bloedbank en stonden urenlang in de rij om hun eigen bloed te doneren. Ook werden er dekens, water en eten ingezameld. Las Vegas probeerde er alles aan te doen om de slachtoffers van dit drama te steunen. Zo werd er binnen no time drie miljoen dollar opgehaald.

Natuurlijk had deze vreselijke ramp nooit mogen gebeuren. Maar door de reacties en betrokkenheid van mensen zie je ook tot hoeveel moois de mens in staat is. Het raakt mensen diep. Mensen zoeken steun bij elkaar en vinden hun kracht. Kracht om iets te doen, iets te kunnen betekenen voor anderen.

Ook in de Daily van vandaag:
Buiten slapen in de kou is gezond, ook als het vriest
Kim Jung Un kan bijdragen aan verder uitbannen nucleaire wapens

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.