Buiten slapen in de kou is gezond, ook als het vriest

The Optimist 10 okt 2017 Gezondheid

Buiten in de kou slapen klinkt misschien niet als een pretje, maar eigenlijk is het best gezond. Zo slapen baby’s in Scandinavische landen al vaak vanaf het moment dat zij twee weken oud zijn buiten in de kou, ook wanneer het vriest. Zelf zal je misschien ook merken dat wanneer het warm is je wat minder goed slaapt. Nu de temperatuur weer daalt is het ook in huis wat minder warm, wat erg bevorderlijk is voor de nachtrust.

Buiten slaap je beter

Baby’s kunnen baat hebben bij het buiten slapen. Zo zou buiten slapen er voor kunnen zorgen dat de baby langer slaapt en vrolijker wakker wordt. Dit merk je al wanneer een kind in de kinderwagen in slaap valt. Het kindje ligt dan vaak veel lekkerder en langer te slapen.

Wanneer kinderen niet meer in de wagen in slaap vallen en het dutje in hun eigen bedje doen, worden de dutjes vaak korter. Het gevolg hiervan is dat het kind ook minder uitgerust is en minder goed gehumeurd wakker wordt. Ook ’s nachts zullen de kinderen minder goed slapen.

Slapen in een babyslaaphuisje

Voor het buiten slapen is het babyslaaphuisje een uitkomst. Een klein ‘huisje’ waar de baby overdag zijn of haar dutje in kan doen. Een babyslaaphuisje is beter voor de baby omdat de bodem van dit huisje plat is. Je kind in een wagen laten liggen kan natuurlijk ook, mits de rugleuning helemaal plat kan liggen, anders is het niet goed voor de rug van het kindje.

Natuurlijk dient het kindje goed aangekleed te worden, maar het is ook niet de bedoeling dat de baby ligt te zweten. Daarom wordt ook vaak als richtlijn gehouden dat wanneer de nek van de baby nog lekker warm is de baby het niet te koud heeft.

Wat betreft de buitentemperatuur dient het ook niet te koud te zijn. Zo wordt het afgeraden om het kindje buiten te laten slapen bij temperaturen lager dan -10 graden Celsius. Tevens wordt buiten slapen afgeraden wanneer het kindje ziek is.

Ook in Nederland slapen we steeds meer buiten

Inmiddels wordt het buiten laten slapen van kindjes ook in Nederland steeds normaler. Zo laten steeds meer kinderopvanglocaties de kinderen regelmatig in de buitenlucht slapen.

Ook jij kan je kindje buiten laten slapen. Verdiep je hier wel eerst goed in zodat jouw kindje het beste krijgt. Tevens kan je natuurlijk lekker naar buiten gaan met de kinderwagen en een mooie wandeling maken.

Ook in de Daily van vandaag:
Kim Jung Un kan bijdragen aan verder uitbannen nucleaire wapens
De kracht van de mensen in Las Vegas

Bron: Ecomama
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.