De helende werking van een Disneyfilm

The Optimist 3 nov 2017 Samenleving

Wanneer de dagen korter worden en er regelmatig een buitje valt, is niets fijner dan lekker voor de buis op de bank zitten met een dekentje en een warme kop thee. Maar nu is er nog een reden om ongegeneerd voor de buis te zitten tijdens deze dagen. En zet er vooral een Disneyfilm bij aan.

Of je nu alleen bent, met een vriend of vriendin of met je kinderen of kleinkinderen, iedereen kan wel een beetje Disney in zijn of haar leven gebruiken. Ja, jij ook. Disneyfilms zijn namelijk voor jong en oud en zijn mogelijk een goede therapie.

Een goede therapie voor jong en oud

In Amerika heeft professor Kelly Tenzek 57 Disneyfilms geanalyseerd. Zijn conclusie na deze 57 Disneyfilms? Het is een prima therapie voor zowel kinderen als volwassenen. Na zijn analyse concludeerde Kelly Tenzek dat een Disneyfilm kan helpen bij het verwerken van moeilijke gebeurtenissen, zoals dood of angst. In een Disneyfilm worden deze namelijk bespreekbaar gemaakt.

Want hoewel een Disneyfilm vaak een magische wereld is vol geluk, komen er ook minder fijne dingen aan bod, zoals verlies. Zo verloor Bambi haar moeder en verloren Elsa en Anna van de film Frozen hun beide ouders. Doordat deze thema’s aan bod komen, kan het helpen de onderwerpen bespreekbaar te maken. Het gevolg hiervan is dat bepaalde situaties beter verwerkt kunnen worden. Niet alleen kinderen kunnen hier baat bij hebben, maar ook volwassenen.

Lastige thema’s aansnijden

Zo kan het voor ouders iets makkelijker worden om lastige thema’s aan te snijden bij hun kinderen. Maar daarnaast kan een Disneyfilm ook vaak een confrontatie met hun eigen angsten zijn, voor zowel kind als ouder. Zo’n Disneyfilm kan hierdoor net het zetje geven om een taboe te doorbreken en kinderen en volwassen te helpen bij het verwerken van emoties als verlies. Tevens kan een Disneyfilm er voor zorgen dat emoties beter begrepen worden.

Dus of je nu jong of oud bent, je bent nooit te oud voor een Disneyfilm.

Ook in de Daily van vandaag:
Japans bedrijf beloont niet-rokers op bijzondere manier
Is dit de nieuwe veilige manier om over te steken?

Bron: Het belang van Limburg
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie