Chocoladefabrikant Tony Chocolonely kiest voor duurzaam transport

The Optimist 9 nov 2017 Natuur & Milieu

Ze zijn niet meer weg te denken uit de schappen met chocoladerepen, de repen van chocoladefabrikant Tony Chocolonely. Niet alleen in Nederland zijn de repen populair, maar ook in het buitenland doen ze het goed. En Tony Chocolonely zou Tony Chocolonely niet zijn als zij niet op een duurzame manier over de landsgrens zouden trekken.

Tony Chocolonely streeft ernaar om de chocolade die zij produceren 100 procent slaafvrij te maken. Niet alleen kijken ze naar het welzijn van de mens, maar ook zijn ze bezig op het gebied van duurzaamheid. Zo neemt de chocoladefabrikant deel aan het Goodshipping Program. Dit programma zorgt ervoor dat de zwaar vervuilde fossiele stookollie wordt vervangen door duurzame marine biobrandstof. Dit heeft als gevolg dat bedrijven, waaronder de chocoladefabriek, zijn producten klimaatneutraal kan verschepen. Dankzij dit programma kan Tony Chocolonely op een groene manier de heerlijke chocoladerepen verschepen.

Op naar de Verenigde Staten

De repen worden op deze groene manier naar de Verenigde Staten getransporteerd. Niet alleen zorgt deze duurzame wijze van transport voor minder reductie van CO2, ook is er een verminderde uitstoot van roet en zwavel. Zo zegt Femke Lotgerink, ketenredacteur bij de chocoladefabrikant: ‘Wij hebben onszelf voor 2018 als doel gesteld om een CO2-neutrale ‘bean to bar’-keten te hebben. Deze ambitie wordt verder doorgetrokken om in 2020 klimaatpositief te zijn – hetgeen betekent dat we meer CO2 uit de atmosfeer opnemen dan uitstoten.’

Trots

De chocoladefabrikant is trots dat zij vanaf dit jaar de repen op een groene manier naar de Verenigde Staten kunnen transporteren, terwijl dit voor veel andere bedrijven moeilijk en soms zelfs onmogelijk is. Daarnaast heeft de chocoladefabrikant nog een reden om trots te zijn. Tony Chocolonely heeft namelijk door deel te nemen aan het GoodShipping Program een voorbeeldrol als voorloper op het gebied van het verduurzamen van containertransport.

Ook in de Daily van vandaag:
De belangrijkste drijfveren om te werken
Een gezonder lichaam met een kleinere buikomvang

Bron: Duurzaam bedrijfsleven
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie