Breken om te bouwen aan een betere toekomst. In het nieuwe The Optimist magazine

The Optimist 23 okt 2019 Samenleving

Vooruitgang vraagt te breken met wat ons niet meer dient. Alleen dan kunnen we bouwen aan een betere toekomst. Dat geldt niet alleen voor ons als individu, maar voor de hele samenleving. Wat laten we achter voor een nieuwe start?

We spreken hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans over de kanteling van de samenleving. Ondernemer Sander Veenendaal van reclamebureau Heldergroen laat zien dat we vooral ons ware gezicht moeten tonen om tot een betere wereld te komen. En wat betekent het om te breken met geloof, depressie en zekerheden? We vonden moedige mensen die hun verhaal delen.

Naast het thema meer moois te lezen. Verwacht onder meer ontroerende verhalen van onze vaste columnisten, de mooiste initiatieven uit de onderstroom, een beeldverhaal uit het boek Inktvingers van kunstenaarscollectief KNUST en een kijkje in de zweethut van sjamaan Klaas Otten.

Extra dik!

Vanaf deze editie van The Optimist krijgen positieve ondernemers, purposejagers en zakendoeners een vaste plek in het blad. Op zestien zakelijke pagina’s krijgen zij de ruimte voor hun bedrijvigheid. Deze eerste keer wordt afgetrapt door onder anderen Albert Boswijk. Hij vertelt over de economie van de toekomst. Ook Volkert Engelsman komt aan het woord over zijn bedrijf Eosta en de eerlijke prijs van ons eten.

Vanaf 25 oktober bij abonnees

Ben je geabonneerd op The Optimist? Dan is het nieuwe nummer onderweg naar je brievenbus en ligt het vrijdag op de deurmat. Als abonnee kun je de losse artikelen online lezen, deze vind je bij Artikelen. Ben je nog geen abonnee? Bestel dan de nieuwe Optimist in onze webshop. Nooit meer een nummer missen? Neem dan een abonnement op The Optimist.

Lees ook:
Loslaten en vertrouwen om te kunnen bouwen
Kaizen: veranderen in de kleine stappen
Video-serie: transformatie naar ‘Down to Earth’ leiderschap

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie