Begin vandaag met een nieuwe start!

The Optimist 1 jan 2018 Samenleving

Het nieuwe jaar is begonnen. The Optimist wenst je een gelukkig en gezond nieuw jaar. Een jaar waarin je stappen gaat zetten, nieuwe doel stelt en nastreeft om ze te behalen. Natuurlijk verloopt niet alles vlekkeloos, maar ook hier kun je van leren. Het is nu tijd om doelen te stellen en hier voor te gaan.

Onlangs schreven wij al dat je niet op 1 januari moet beginnen met een goed doel, maar begin meteen. Toch willen we degenen die wel vandaag beginnen een hart onder de riem steken. Want bijna iedereen heeft wel eens nagedacht over een doel die hij of zij in het nieuwe jaar wil behalen, jij vast ook. Misschien is het op het gebied van gezondheid of misschien is het op het gebied van werk. Wat het ook is, zorg dat je dit keer je doel behaalt en dat je niet voortijdig afhaakt.

Wees realistisch

Wil jij aan een doel werken? Wees dan realistisch. Waar wil je aan werken? Binnen welke termijn? Heb je hulp nodig? Zijn er tussenstapjes die je als kleinere doelen kunt zien? Schrijf alles stap voor stap uit en wees eerlijk naar jezelf: ben je realistisch of niet? Zo niet, schaaf je plan bij. Vraag bijvoorbeeld aan mensen die je vertrouwt wat zij van je plan vinden en of zij misschien feedback hebben. Natuurlijk kun je ook je plan nog bijstellen wanneer je al onderweg bent. Maar het is vaak motiverender om een realistisch doel te hebben, zodat je je subdoelen makkelijker kunt halen en je minder snel afhaakt.

Van fouten leer je

Een fout maken is heel menselijk. Natuurlijk is het niet altijd even leuk. Maar vaak als we een fout maken, zullen we dit niet snel nog eens doen. We leren namelijk snel van de fouten die we maken. En wat wij hier van leren blijft ons vaak extra bij. Kijk daarom naar het positieve wanneer je een fout hebt gemaakt. Het kan zijn dat je even in de put zit na een fout. Maar het is juist zo knap als jij daarna weer overeind krabbelt en besluit om door te gaan. Denk dan ook niet dat alles verpest is als er een keer iets niet lukt. Juist het feit dat je het hierna weer oppakt laat jouw wilskracht zien. Dus kom op en zet door!

Wat is jouw doel voor 2018?

Ook in de Daily van vandaag:
In Japan weten ze hoe ze overwerken moeten voorkomen
Groenste universiteit ter wereld staat in Nederland

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie