5 tips om beter in slaap te vallen

The Optimist 29 aug 2017 Gezondheid

In bed gaan liggen, je ogen dichtdoen en wegdromen. Het gaat niet zo makkelijk voor iedereen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om beter in slaap te vallen. Vandaag geven wij daarom 5 tips waardoor je beter in slaap valt.

1. Probeer lichtgevende schermen vlak voordat je gaat slapen zoveel mogelijk te vermijden. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon, tablet en computerscherm. Deze schermen geven een blauw licht af, dit licht heeft een negatief effect op de slaap. Beter kun je daarom voor een goed (tastbaar) boek kiezen of een hoorspel.

2. Eet geen grote maaltijden meer vlak voordat je gaat slapen. Hetzelfde geldt voor dranken met veel cafeïne en suikers, zoals koffie en frisdranken. De cafeïne en suikers geven je energie waardoor je juist wakker blijft. Beter kun je kiezen voor een kopje kamillethee.

3. Eet producten met magnesium. Magnesium is namelijk een mineraal dat bijdraagt aan een goede nachtrust. Voorbeelden van voedingsmiddelen met magnesium zijn groenten en fruit, zoals spinazie en bannen. Ook producten als noten, zaden en volkoren producten zijn een goede bron van magnesium.

4. Slaap in een donkere kamer. Dit kan je doen met behulp van verduisterende gordijnen. Maar heb je deze niet en wil je ze niet aanschaffen? Dan kan je ook kiezen voor een slaapmasker. Kies wel een slaapmasker dat comfortabel zit. Het slaapmasker houdt ook het licht tegen, waardoor je niet wakker wordt van lichtstralen die voorbij komen van bijvoorbeeld voorbij rijdende auto’s.

5. Slaap naakt. Vorige week schreven we al dat naakt slapen beter voor de gezondheid is. Eén van de redenen hiervoor is dat men hierdoor beter zou slapen. Door naakt te slapen raakt het lichaam namelijk minder snel oververhit. Dit komt omdat het lichaam dan beter zijn eigen temperatuur reguleren.

Hoe zorg jij ervoor dat je goed slaapt?

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.