Voel je beter in je vel met magnesium

The Optimist 24 jul 2017 Gezondheid

Goed voor je lichaam en geest zorgen is belangrijk. Dit kan natuurlijk door lekker te bewegen. Maar ook je voeding speelt hierin een belangrijke rol. Eén van de voedingsstoffen waar we dan op moeten letten is magnesium.

Magnesium is een mineraal dat in veel verschillende voedingsmiddelen voorkomt. Ons lichaam kan dit mineraal niet zelf aanmaken. Daarom is het ook belangrijk dat we voedingsmiddelen eten waar magnesium in zit. Onlangs is magnesium weer positief in het nieuws gekomen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat magnesium een belangrijke rol kan spelen bij het verbeteren van zowel depressieve als angstklachten. Deze klachten zouden significant afnemen.

Maar daarnaast heeft magnesium nog vele anderen belangrijke functies. Zo helpt magnesium bij de overdracht van zenuwprikkels en geeft het stevigheid aan het skelet. En slaap je slecht? Dan is magnesium ook een mineraal om aandacht aan te schenken. Magnesium zou er namelijk voor zorgen dat je beter gaat slapen.

Wil je er voor zorgen dat je voldoende magnesium binnen krijgt? Dan hoef je niet meteen een supplement te nemen. Met een gezonde en gevarieerde voeding zou je namelijk voldoende magnesium op een dag binnen moeten krijgen. Zo zijn groenten en fruit, zoals spinazie en bananen, een bron van magnesium. Evenals noten, zaden en volkoren producten.

Bron: Vitamine Informatie Bureau
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.