Naakt slapen is beter voor de gezondheid

The Optimist 18 aug 2017 Gezondheid

Volgens recente onderzoeken biedt in je blootje slapen een aantal gezondheidsvoordelen. Het vermindert niet alleen stress maar is onder meer ook beter voor de vruchtbaarheid. Dus je doet er goed aan om niet alleen op een warme zomerse avond je pyjama in de kast te laten liggen.

Onderzoek, dat werd uitgevoerd door het Los Angeles Sleep Study Institute, stelt dat er een direct verband bestaat tussen slapeloosheid en een slechte lichaamstemperatuurregeling. De reden dat mensen ‘s nachts (te) vaak wakker worden, is omdat het lichaam oververhit raakt. Door het ontdoen van kleding kan het lichaam de eigen temperatuur beter reguleren.

Onderzoekers van de Universiteit van Warwick hebben geconstateerd dat mensen die ‘s nachts minder slapen, meer vatbaar zijn voor een pre-diabetische aandoening, waarbij het lichaam niet genoeg glucose kan produceren. Dit is een voedingsbodem voor het ontwikkelen van type 2 diabetes en verhoogt het risico op hartziekten en beroertes.

In een onderzoek uit 2015 bleek dat mannen die aan gezinsuitbreiding denken er goed aan doen om naakt te slapen. Heren die losse boxershorts droegen en naakt sliepen hadden een zaadkwaliteit die 25 procent minder beschadigd was dan die van dragers van strakke onderbroeken.

Verder zijn koppels die naakt slapen procentueel gelukkiger dan niet-naaktslapers, en is in je blootje in bed liggen mogelijk goed voor de bloedsomloop en een gezonde huid.

Bron: Asian Age
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.