45-plussers werken makkelijker aan hun toekomst
Uitgelicht Samenleving

45-plussers werken makkelijker aan hun toekomst

The Optimist 6 jan 2019

Persoonlijke ontwikkeling is voor iedereen van belang. Voor de 45-plusser wordt het dit jaar makkelijker om aan de eigen toekomst te werken. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid trekt voor deze groep werkenden namelijk drie miljoen extra uit voor gratis begeleiding van een loopbaanadviseur.

Tot nu toe was het gratis loopbaanadvies alleen beschikbaar voor werkende 45-plussers met beroepen als ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten. Door het extra budget is er nu in totaal 17 miljoen euro beschikbaar voor de regeling. Deze werd voorheen al positief ontvangen, schrijft Koolmees in een brief: ‘Ik denk dat er nog veel meer mensen profijt van kunnen hebben. Daarom heb ik besloten dat alle 45-plussers in aanmerking komen’.

Gratis loopbaanadvies

De uitbreiding van de regeling sluit volgens de minister goed aan bij het begin van een nieuw jaar. ‘Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens. Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken.’ Werkenden die in 2019 het doel hebben om aan hun loopbaan en toekomst te sleutelen en gebruik willen maken van de regeling, dienen zich aan te melden bij een loopbaancoach. Het is aan de coach om de subsidie aan te vragen. Naast werknemers worden ook leidinggevenden gehoord door Koolmees; ook voor hen is er geld beschikbaar om hun werknemers te ondersteunen bij hun loopbaanwensen.

Ben je 45-plusser en twijfel je nog om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling op werkgebied? Onlangs werd bekend dat je op ieder moment in je carrière een doorbraak kunt maken. Succes op het werk is namelijk meer verbonden met je eigen inzet dan met je geboortejaar. Meer over het onderzoek lees je in deze daily.

Wie gebruik wil maken van de regeling kan dit nog doen tot 10 januari 2020.

Bron: AD
The Optimist

The Optimist

Meer over >

Reacties

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *