Zelfrealisatie: intimiteit met je eigenheid

The Optimist 15 nov 2019 Gezondheid
Volgens psycholoog Jentien Keijzer bevinden we ons in een overgangsfase naar een nieuw stadium van mens-zijn. Zo’n stap geeft een boel gedoe, onzekerheid en onrust, wat veel mensen op dit moment daadwerkelijk ervaren. Keijzer legt uit waar we naartoe bewegen en wat dat voor ons betekent. DOOR: JENTIEN KEIJZER We hebben het misschien niet door van dag tot dag, maar nu en op ieder moment van je leven ben je onderdeel van de evolutie. We zijn nu hier, aan het evolueren. Het is super complex en niet te bevatten, hoe we zijn geëvolueerd van weekdiertjes naar primaten tot Homo sapiens. Het feit is dat we ook nu nog iedere seconde evolueren. Als individu, maar ook als mensheid, zijn we doorlopend in verandering en ontwikkeling. Momenteel nemen we een sprong in deze evolutie, een bewustzijnssprong waarin wij worden uitgenodigd om een ander menszijn te cultiveren: zelfrealisatie. Oei ik groei De groei en ontwikkeling in ieder meercellig organisme (en dat zijn wij mensen ook) kenmerkt zich altijd door crisissen: frustratie, gedoe, afscheid nemen en vernietiging van de huidige status quo van dat organisme. Het boek Oei ik groei beschrijft heel mooi hoe we in onze eerste maanden als baby onderhevig zijn aan

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Zelfrealisatie: intimiteit met je eigenheid”

 1. Beste Jentien,
  Wat een prachtig artikel. Heel herkenbaar. Ik werd er erg blij van om de ervaring van mijn ontwikkeling zo helder beschreven te zien door iemand anders.
  Het fijne gevoel kwam even onder druk te staan, toen bleek dat dit een advertorial is dat de tekst leidt naar het onder de aandacht brengen van je cursussen.
  Desalniettemin mijn complimenten voor je duidelijke taal.
  Hartelijke groeten,
  Karen Walthuis

Geef een reactie