Verbeter de wereld, begin bij jezelf (deel 3)

The Optimist 20 nov 2020 Samenleving
Na een heerlijke zomer valt de herfst met opnieuw een gedeeltelijke lockdown en extra coronamaatregelen vies tegen. We zijn het Zoomen en thuiswerken collectief beu, met als enig toekomstperspectief een vaccin als ‘verlossing’ uit dit nieuwe ‘normaal’. Maar welke rol speelt eenieder van ons in dit verhaal? Laten we ons meeslepen vanuit angst, controle en een focus op de korte termijn? Of banen we gezamenlijk een nieuw pad, vanuit vertrouwen en samenwerking, richting de toekomst? DOOR: MADELEEN MULDER EN MARIANNE ZUUR En na die heerlijke zonnige zomer kwam onvermijdelijk de herfst. De herfstperiode waarin we normaal gesproken datgene oogsten waaraan we in de voorgaande periode aandacht hebben besteed. Na een voorjaar van isolement en de confrontatie met een nieuw ‘normaal’, genoten we vanaf het begin van de zomer van vertrouwde vrijheden die ons stapje voor stapje weer gegund waren. En we veerden opgelucht en met her en der wat aanpassingen terug in het oude ‘normaal’. En vroegen ons enigszins vertwijfeld af of we dan toch de oude ingesleten paadjes weer af konden lopen die zo veilig en vertrouwd voelden. De herfstoogst Of hielden we onszelf voor de gek? Want waar aan het einde van de zomer al geruchten rondgingen over

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Log in Word Abonnee
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Verbeter de wereld, begin bij jezelf (deel 3)”

  1. Compliment voor deze inspirerende overweging. Het werkt op zinvolle wijze als brandstof en bron van inspiratie voor het vele boeiende, complementair, initiatief! Menig ‘vertwijfelde optimist’ voelt immers dat gaandeweg meer frisse wind in de zeilen van een ‘alliantie speed- zeilboten’ kan gaan ontwikkelen. Hulporganisaties dienen mensgericht te werken. Suboptimale organisaties, lees gerust ‘Marktconforme maatschappelijke Titanics’ hebben op enig moment immers geen bestaansrecht.

    Gelukkig zijn er legio bronnen van inspiratie. Zoals http://www.Re-Story.be, http://www.MaatschapWij.nu, http://www.detransitiemotor.nl, http://www.BZN.be, http://www.FritsBosch.nl, energieke- en betrokken ondernemers, inspirerende familiebedrijven en vele miljoenen welwillende medelanders. Alleen samen kunnen wij vanuit de huidige maatschappelijke impasse, hopelijk spoedig ná die coronacrises, anders verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met