Spanning in de nek. Dit is hoe je het oplost

Yildiz Celie 18 jan 2019 Gezondheid
Spanning in de nek of de schouders, soms gepaard met hoofdpijn. Het treft de meesten op een bepaald punt. Veel klachten komen door een ongunstige houding of een verkeerd bewegingspatroon. De een zit met opgetrokken schouders aan zijn bureau, de ander zit op het puntje van zijn stoel of voorover aan de laptop. Ook te lang in dezelfde houding helpt niet, overbelasting en stress spelen vaak ook een rol. Wat kunnen we doen om die spanning tegen te gaan. Om pijn actief te bestrijden is het goed om de oorzaak te kennen. Komt het door een verkeerde houding, dan kan het zelfhulpboek 8 steps to a pain-free back met meer dan 1.100 illustraties misschien helpen. Op de redactie van The Optimist zweren we bij het boek van acupuncturist en yoga-instructeur Esther Gokhale (uitgesproken als Go-clay). In het boek uit 2018 staat haar Gokhale-methode centraal, een systematische benadering om mensen te helpen de weg terug te vinden naar pijnvrij leven. Daarnaast geeft de schrijver tips hoe we de juiste houding in bed aannemen. Het boek is een echte handleiding met de juiste oefeningen. Zo’n 100.000 exemplaren werden verkocht en het boek werd in acht talen vertaald. Het boek is in Nederland

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
Yildiz Celie

Yildiz Celie

Yildiz Celie (1979) is nieuwsgierig naar het leven, optimistisch over duurzaamheid en heeft een achtergrond...

Meer over Yildiz Celie >

Reacties

6 reacties op “Spanning in de nek. Dit is hoe je het oplost”

 1. Raadpleeg een expert ? Ik dacht dat hier handelingen of oefeningen zouden worden geadviseerd ?

 2. Beste Willem,

  Bedankt voor een uw reactie. Bij nader inzien is dat stukje misschien overbodig. Waar het om ging is dat mensen opletten als zij aanvullend bij hun herstel kruiden willen gebruiken. Het raadplegen van een expert kan raadzaam zijn, omdat niet elk kruid voor een bepaald persoon of situatie geschikt hoeft te zijn.

  Enkele oefeningen/tips kunt u vinden via de link naar Beweegwijzer Oefentherapie, eerder genoemd in de tekst. U kunt op hun site ook e-book met oefeningen opvragen. Maar als dit echt helpt, blijft het raadplegen van een expert toch ook raadzaam hoor.. Verder nemen we uw suggestie ook zeker mee voor een eventueel bericht in de toekomst.

  Vriendelijke groet,
  De redactie The Optimist

 3. Pijn bevrijdend, beweging van gewrichten versoepelend en vooral super energie toespelend in de hals is Sunbreeze olie deze is nl. warmte inbrengend waar nodig en verkoeling met hetzelfde product zeer diep met etherische oliën als basis: menthol, cinnamomum cassia, mentha arvensis,n eucalyptus globulus, camphor, benzyl alcohol, cinnamyl alc, cinnamal coumarin, eugenol, buthylphenyl methylpropional, d-limonene, linanool. En de huid blijft ook “ademen”! Tijgerbalsem vergeeld je boordje, stinkt echt in vergelijking en een verouderde remedie. Zie vitaliteitsite mijn ervaringsverhaal met SUNBREEZE dus. Aanrader ik kan niet zonder

Geef een reactie