De wijsheid van het lichaam

The Optimist 176 september / oktober 2017 Gezondheid
Eén van de vergissingen die we in onze moderne samenleving maken is te denken dat onze geest belangrijker is dan ons lichaam. De eerste keer dat ik een berimbau hoorde, kreeg ik van kop tot teen kippenvel. Een overweldigend gevoel van emotie welde op in mijn borstkas en, om onverklaarbare reden, had ik tranen in mijn ogen. De hoge trillende toon van het Braziliaanse instrument raakte me op een manier die ik moeilijk kan omschrijven. Dat moment vormde het daaropvolgende decennium van mijn leven. Er is een bewustzijn in ons lichaam dat dieper reikt dan ons geestelijke bewustzijn. Het is iets wildst en instinctiefs, en wordt te vaak onderdrukt door de indoctrinatie die we in onze samenleving ondergaan. Dit soort momenten worden genegeerd of weggeduwd. Maar de ontkoppeling van het geestelijke en lichamelijke bewustzijn werkt in ons nadeel. Toen Capoeira mij vond, bevond ik mij op een belangrijk keerpunt in mijn leven. Ik had de ergste drie jaren van mijn leven net achter de rug, en ik vertelde een vriend dat ik iets onmogelijks wilde doen. ‘Er bestaat een gekke Braziliaanse vechtsport,’ zei hij. ‘Kijk daar maar eens naar. Het ziet er onmogelijk uit.’ We gingen een kleine studio binnen voor

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie