Zwerfhond zet zich in als klaar-over

The Optimist 15 jul 2020 Samenleving

In het stadje Butami in Georgië hoeven de kinderen op weg naar school niet bang te zijn voor het verkeer. Een zwerfhondje genaamd Kupata komt elke dag, een uur voordat de kinderen op school moeten zijn, naar een druk kruispunt in de stad. Wanneer de kinderen willen oversteken blijft Kupata net zo lang naar de passerende auto’s blaffen totdat ze stilstaan en de scholieren rustig over kunnen steken.

Door Kupata’s werkzaamheden is hij een ware beroemdheid geworden in de stad en wist hij zelfs de publieksprijs van Butami binnen te slepen. Hij heeft een eigen hondenhok gekregen en zijn fans zorgden zelfs voor een mooie muurschildering als eerbetoon aan de viervoeter.

Kupata’s beste vrienden zorgen voor hem en geven hem te eten. Een van hen heeft zelfs een Instagram-account voor hem aangemaakt. Zijn filmpjes zijn wereldberoemd geworden. Wil je Kupata ook eens zien? Je kan zijn foto’s en filmpjes vinden op het account LovelyKupata.

Bron: Linda.nl
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Zwerfhond zet zich in als klaar-over”

  1. Leuk artikel over een bijzondere hond. Alleen: de plaatsnaam is verkeerd gespeld, het is Batumi. Toevallig weet ik dat, ik ben er wel eens geweest.

Geef een reactie