Zoektocht naar homeopathisch vaccin COVID-19

The Optimist 20 apr 2020 Gezondheid

Over de hele wereld zijn onderzoekers bezig met het vinden van een remedie tegen het coronavirus. Hierbij worden verwoede pogingen gedaan om het proces van ontwikkelen en testen te versnellen, maar dat blijkt niet eenvoudig. Of wel?

Australische wetenschappers maakten op 2 april bekend dat het nationaal wetenschappelijke bureau was begonnen met de eerste testfase voor twee potentiële Coronavirus-vaccins, waaronder één door een Amerikaans bedrijf gemaakt vaccin. De twee testen zijn door de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) goedgekeurd voor dierproeven, maar wetenschappers waarschuwen dat elk vaccin waarschijnlijk pas eind 2021 gereed is voor consumenten.

Sneller alternatief

Om niet zo lang te hoeven wachten, wordt op verschillende plekken gezocht naar snellere alternatieven. Onder hen ook holistisch arts Roy Martina, die een aparte benadering heeft.

Hij wil een homeopathisch vaccin laten testen bij mensen die gevaar lopen besmet te worden met het coronavirus. ‘Denk aan verpleegkundigen en artsen die in de frontlinie werkzaam zijn.’ Vooral in Italië zou hij dat graag snel willen testen. ‘Dit land is vreselijk zwaar getroffen. En ik heb een band met Italië.’

Martina geeft al jaren trainingen wereldwijd, van China tot Italië. ‘Toen wij in China lesgaven, zagen we dat COVID-19 toesloeg. We hebben toen onze 60.000 studenten begeleid en adviezen gegeven om gezond te blijven en door de coronacrisis te kunnen komen.’ Hij is niet de enige die een alternatief zoekt. In Cuba is het ‘Center for State Control of Medicines, Equipment and Medical Devices’ (CECMED) inmiddels ook begonnen een homeopathisch vaccin te testen.

Geen bijwerkingen

De in de VS woonachtige arts laat zich niet tegenhouden door scepsis die vooral in het westen heerst: ‘Hoewel homeopathie meer dan 200 jaar ervaring heeft in het voorkomen en behandelen van epidemieën, spot de westerse moderne geneeskunde over het algemeen met homeopathie.’ Er is volgens Martina ‘voldoende overtuigend onderzoek naar homeopathische vaccinaties.’ In het verleden ontwikkelde hij meer dan 1.200 combinaties van homeopathische middelen, waarvan sommige nog steeds in de VS en China worden gebruikt. In de Verenigde Staten worden zijn middelen sinds 1988 door duizenden gezondheidswerkers gebruikt.

Het plan is om 2.000 proefpersonen te laten testen. ‘Daarvoor zoeken we investeerders die dit mogelijk maken. Want onze mogelijke vaccinatie moet op grote schaal worden getest. Het grote voordeel is dat er geen negatieve bijwerkingen zijn zoals bij de gewone vaccinaties.’ Van deze proefpersonen zou de eerste groep medisch personeel moeten zijn dat in hun werk met het coronavirus te maken heeft. ‘De tweede groep bestaat uit mensen met een zeer hoog – denk aan diabetespatiënten of zwaarlijvige patiënten met hartaandoeningen – en een laag risico die bereid zijn een infectie te riskeren.’ Martina vervolgt: ‘We hebben daarnaast een tweede remedie in handen voor die proefpersonen met een zeer hoog risico die diabetes kan terugdringen of zwaarlijvige patiënten met hartaandoeningen extra bescherming biedt. De investering is gering en de potentie voor het redden van miljoenen mensenlevens exponentieel. Investeerders kunnen contact opnemen met mij via: covid@christallin.com. We krijgen veel vragen over COVID-19, dus graag als onderwerp “sponsor” vermelden.’

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

21 reacties op “Zoektocht naar homeopathisch vaccin COVID-19”

 1. Dat jullie melding maken van een mogelijkheid homeopathie in te zetten bij de bestrijding van het Corona-virus stemt mij erg optimistisch.

 2. ‘Bereid zijn een infectie te riskeren’ is wel een lastige voorwaarde. Daarom is het ook zo tijdrovend om een vaccin te ontwikkelen. Denk dat een vaccin pas kans van slagen heeft als er wel al een geneesmiddel beschikbaar is. Dat zal toch stap 1 worden.

 3. Als het middel ontwikkeld wordt volgens de principes van de klassieke homeopathie, dan neem je dus een lading virussen in een oplossing, verdunt dat zo vaak dat er in principe geen virus meer te vinden is (met tussendoor schudden!), en dan geeft je dat aan mensen. Aangezien je ze dan in principe gewoon water te drinken geeft – voor de vorm en de verkoop eventueel voorzien van wat kruiden en of alcohol, omdat het anders letterlijk en figuurlijk wat al te doorzichtig wordt – is het niet vreemd dat er geen bijwerking te verwachten is. Geen werking ook trouwens.

 4. Het beste pre-vaccin is gezond te eten, en goede immuniteit op te bouwen en vooral een optimistische levenshouding te hebben.

 5. Hopelijk wordt dit prachtige initiatief niet gedwarsboomd door de op enorme winst beluste farmaceutische bedrijven en hun politieke beschermers !

 6. Eens met Erika. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Bewaak je vitaliteit zorgvuldig.

 7. Ronald Portier, wat je zegt laat zien dat j geen idee hebt van homeopathie, lees mijn gratis boekje over Homeopathie & Covid-19, aan te vragen bij covid@christallin.com met wetenschappelijke referenties van onderzoek. Homeopathie is bewezen vele malen effectiever dan westerse geneeskunde! Groet

 8. Fijn dat jullie stelling nemen met het vinden van oplossingen ipv meer problemen die er zeker komen met de WHO – vaccins. Die zijn niet voor ons maar voor onze robotica haha. Die lopen op zware metalen en chemicaliën mss. Roy heeft ook in Project SOS van Succesgids gesproken en doet goede dingen voor de mensheid in Hypocrates voetspoor: ” ga je iemand mss schaden met jouw medicijn , blijf dan van de persoon af!” Wil je lang leven creëren? Natuurlijk duurt het langst. Fijn dat dat ook meest duurzaam is.

 9. Persoonlijk nemen mijn vriendin en ik al heel de coronacrisis door de nodige weerstandsverhogende middelen (vit C,D,Zink en een paddenstoelenmengsel) tesamen met een homeopatische complex bestaande uit COVId19, arsenicum album , bryonia ,lycopodium en phisphorus . Blijkbaar met goed gevolg ( beiden 60+)

 10. ik ben al heel veel patiënten op mijn afdeling tegengekomen die in homeopathische medicatie geloofde. Ze hebben veel te lang gewacht en zo op de spoedafdeling beland. Trouwens een virus komt ook van de natuur.

 11. Is er dan een homeopatische complex beschikbaar, of is dit zelf gemaakt?

 12. Zou het ook kunnen zijn dat:
  De meeste mensen leven en denken in een “rush”
  zij geven zichzelf geen ruimte om – samen met – “de natuur”(-lijke (geneeskrachtige) middelen)
  zich aan te passen aan de veranderende leefinvloeden.
  Zichzelf – al dan niet gestructureerd en “geprogrammeerd”- in natuurlijke ontspanning – overgeven”
  aan wat “is” en/of “overkomt”
  ondersteund door uit en met de natuur beschikba(a)r(e) middelen
  zou m.i. beperkter vatbaarheid voor (ook) nieuwe “ziekten” kunnen opleveren.???!

 13. Aan het wel of niet werken van een homeopatische vaccin waag ik me niet. Het testraject zou hetzelfde moeten zijn als bij andere potentiële vaccins. Werkt het ? Werkt het op termijn ? en zijn er ongewenste bijwerkingen. Het is mij dus niet duidelijk waarom een route wordt gekozen die start bij medisch personeel. Het is ook onduidelijk wat met groot en klein risico wordt bedoeld. In mijn persoonlijke situatie: mijn risico op besmetting is vergelijkbaar met andere mensen. Ik hoe me dus aan de richtlijnen en hou mijn weerstand op pijl. Mocht ik besmet raken zijn de gevolgen ernstiger dan gemiddeld vanwege een (aangeboren) medisch probleem. Dus: val ik onder klein of groot risico ?
  Kortom: een homeopatisch middel heeft weliswaar een andere werkingsgrondslag. De beoordeling op werkzaamheid en gevaren dient gelijk met andere alternatieven te zijn.

 14. Ik heb altijd begrepen dat een homeopathisch geneesmiddel gebaseerd moet zijn op het totale mensbeeld van de individuele patiënt. Dat is het uitgangspunt geweest van grondlegger Hahnemann. Een universeel middel dat iedereen past is geen homeopathie. Maar iedere speurtocht naar een middel tegen covid is natuurlijk een goede zaak. Ben zeer benieuwd of er ooit een geneesmiddel of vaccin uit de niet-allopathische hoek komt.

 15. Hopelijk krijgen we de kans om beter met onze gezondheid om te gaan. Dat de medische industrie vermindert of verdwijnt en plaats geeft aan reëlere geneeskundige adviezen.

 16. Hallo Boukhélif,

  Laten we in ieder geval hopen dat er meer homeopathische alternatieven komen. Coexistence is niet alleen bij mensen key.

Geef een reactie