Zo zoet als honing

The Optimist 25 aug 2020 Gezondheid

In de coronatijd worden de meeste mensen al bij een neusverkoudheid scheef aangekeken. Des te meer reden om deze zo snel mogelijk te behandelen. Waar velen van ons vaak meteen naar serieuzere medicijnen grijpen, blijkt uit onderzoek nu dat dat helemaal niet nodig is.

Bij de eerste nare kuch meteen naar de apotheek voor een vrij verkrijgbaar hoestdrankje. Dat is een ritueel dat veel mensen volgen. Toch kan dit soms problemen met zich meebrengen, bijvoorbeeld doordat medicijnen voor keelpijn, verstopte neuzen en andere infecties van de bovenste luchtwegen bijdragen aan de antibioticaresistentie. En dat is niet nodig blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van de medische school van de universiteit van Oxford en Nuffield Department of Primary Care Health Sciences.

Honing

Misschien heeft je grootmoeder het je ook voorgeschreven: honing. Na het analyseren van al bestaande data kwamen de instituten erachter dat honing net zo goed, als niet beter, werkt als antibiotica. Hoog tijd dus om een kop kamillethee met honing klaar te zetten, wat overigens ook erg lekker is zonder ziekteverschijnselen.

Bron: Positive.News
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Zo zoet als honing”

  1. Honing is in de eerste plaats het voedsel, in de winter, voor de hard werkende bijen zelf! Daarbij is de hedendaagse kwaliteit van de honing niet te vergelijken met die van vroeger, toen de mensen ook nog eens soberder leefde, en veel magerder waren. Alleen Manuka honing heeft in verschillende gradaties, kwaliteit. In hete thee meteen honing toe voegen, is niet verstandig, gaat alles verloren. Mond spoelen met tea tree oil wellicht béter optie?

  2. Honing in thee is een minder goed idee. Als honing boven 40 graden wordt verhit, gaat een deel van de goede stofjes verloren.

Geef een reactie