Zo pakt Rotterdam kinderarmoede aan

The Optimist 7 feb 2022 Samenleving

Wetenschappers van de Erasmus Universiteit en Hogeschool Rotterdam startten 1 februari met het vierjarige Rotterdamse onderzoeksprogramma kinderarmoede. Hiermee willen deze instellingen samen met gemeente Rotterdam en Nationaal Fonds Kinderhulp oplossingen vinden voor kinderarmoede.

Uit onderzoek blijkt dat opgroeien in armoede een bedreiging vormt voor de gedragsontwikkeling van kinderen en jongeren. Daarom is het voorkomen of verminderen van deze negatieve effecten van groot belang.

Onderzoeksprogramma kinderarmoede

Het vierjarig Rotterdamse onderzoeksprogramma kinderarmoede staat onder leiding van prof. dr. Nicole Lucassan (Erasmus Universiteit) en dr. Mariëtte Lusse (Hogeschool Rotterdam). Zij zijn de eersten in Nederland die de functie hoogleraar en lector Kinderarmoede bekleden.

Met dit onderzoeksprogramma wil Rotterdam oplossingen vinden voor de negatieve gevolgen van armoede op het kind. De wetenschappelijke inzichten uit het onderzoek moeten leiden tot betere beleids- en praktijkkeuzes, zodat ook kinderen die in armoede opgroeien hun talenten kunnen ontplooien.

Armoedebestrijding

‘In Rotterdam groeit één op de zes kinderen op in een gezin in armoede’, zegt Michiel Grauss, wethouder Armoedebestrijding, Schuldenaanpak en Informele Zorg. ‘Dat worden er gelukkig steeds minder maar Rotterdam is nog steeds koploper van Nederland en elk kind in armoede is er een teveel.’

Armoede in de gemeente Rotterdam wordt op verschillende manieren aangepakt. Zo biedt het voedselcentrum van Stichting Isaak & de Schittering dagelijks gratis brood, verse groenten en fruit aan minderbedeelde mensen. Je leest hier meer over in deze daily.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie