Winactie: Picl-filmcodes voor Notturno

The Optimist 10 dec 2020 Samenleving

Zoals Joost van den Vondel al zei: Het leven is een speeltoneel. Deze quote lijkt de documentaire Notturno goed te omschrijven. Wij geven tien Picl-filmcodes weg voor deze unieke kijk op het leven, grenzend aan een oorlogsgebied.

Het Midden-Oosten is al sinds het begin van de twintigste eeuw met regelmaat een toneel voor conflict te noemen. Of dit nou een Amerikaanse invasie, het vechten tegen ISIS of het conflict in Palestina behelst; er lijkt altijd iets aan de hand te zijn. Hoewel deze kwesties en ingrepen een diepe impact hebben op vrijwel elk gebied, gaat het leven voor veel mensen gewoon door. Dit is een feit dat de meeste media links laten liggen. Hier brengt de Italiaans-Amerikaanse regisseur Gianfranco Rosi verandering in. Hij koos ervoor juist de gebieden, grenzend aan conflict, vast te leggen.

Rosi wordt ook wel een filmend schilder genoemd. De krachtige beelden die hij schiet lijken bijna te mooi om waar te zijn. Waar dit bij andere films en documentaires misschien als afleidend gezien kan worden, zorgt hij ervoor dat het de boodschap van zijn werk versterkt. Het ontroert, beweegt en laat in beelden zien wat de mens doet om het hoofd boven water te houden.

Hoewel Notturno ook in veel bioscopen draait, snappen wij dat naar de bios voor velen nog niet helemaal goed voelt. Daarom geven wij in plaats hiervan codes weg om Notturno gratis op het platform Picl te kijken. Om kans te maken op de digitale kaartjes horen we graag voor 17 december via onze mail redactie@theoptimist.nl waar jij dankbaar voor bent in je dagelijks leven.

Ook kun je het artikel Wadah Khanfar: een historisch moment in de Arabische wereld lezen. Hoewel het een wat ouder artikel is, is de boodschap niet minder sterk.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Winactie: Picl-filmcodes voor Notturno”

  1. Als kind zei ik het hardop in de klas, terwijl ik achter de computer zat. Ik herinner me het moment nog helder; “het leven is als een theaterspel” en ik ben het leven dankbaar voor alle dualiteit en omarm zowel verdriet als blijdschap met open armen. Deze hebben beide een betekenisvolle waarde en zijn ieder op z’n eigen manier ontzettend mooi.

Geef een reactie