Wildvreemde liefdesbrieven

The Optimist 1 apr 2020 Samenleving

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: een vriend of familielid zit in de put en heeft net een beetje extra steun nodig. Deze steun is niet altijd even makkelijk te vinden. Daarom komt More Love Letters met een manier om hiermee te helpen.

Toen ze haar studie had afgerond kwam Hannah Brencher in een harde realiteit terecht: het leven in New York was niet zo makkelijk als de films het doen lijken en daarbovenop was ze ook nog eens depressief. Ten einde raad besloot ze daarom voor zichzelf positieve boodschappen op te schrijven.

Gemotiveerd door het goede gevoel dat dit haar gaf, begon zij met het verspreiden van deze ‘Love Letters’. Ze liet ze achter op de bus, in de bibliotheek en in jaszakken, zodat wildvreemden een extra duwtje in de rug kregen. Ook vroeg ze op haar blog of iemand toevallig een Love Letter wilde ontvangen.

Dit was zeker het geval. Binnen de kortste keren was haar inbox gevuld met honderden verzoeken. Omdat ze deze wensen niet in haar eentje kon vervullen, besloot ze de website MoreLoveLetters.com te starten. Met haar website houdt ze nu briefschrijfacties voor mensen in nood.

Het idee is dat je op de website een verzoek achterlaat voor iemand die je kent. Brencher kiest dan gevallen waarvan zij denkt dat ze de steun het beste kunnen gebruiken. Deze plaatst ze op haar website en Facebook. Hier reageren duizenden mensen anoniem op de brieven. Na een deadline worden ze dan naar de gekozen personen gestuurd. Intussen heeft ze op deze manier al meer dan 250.000 brieven verstuurd.

Zelf heeft ze het volgende erover te zeggen: ‘Ik hoop altijd dat iemand zich geliefd, gewaardeerd en niet alleen voelt als hij of zij de brieven ontvangt. Het schrijven van een Lover Letter kan net zo goed gaan over de persoon die het schrijft. Het gaat om het vinden van woorden die je zelf wilt horen en ze vervolgens door te geven.’

Bron: Good News Network
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Wildvreemde liefdesbrieven”

Geef een reactie