Trakteer een kind op voorleesplezier

The Optimist 14 jan 2021 Samenleving

Eind januari is traditiegetrouw hét moment voor voorleesontbijtjes met BN’ers, kinderen die in pyjama naar school gaan en leuke acties rondom mooie prentenboeken. Oftewel: het is de tijd van de Nationale Voorleesdagen. Maar zoals alles op dit moment, zijn ook de Voorleesdagen dit keer een tikkie anders dan normaal…

De Nationale Voorleesdagen is elk jaar de feestelijke periode voor jonge kinderen en ouders waarin het plezier en belang van voorlezen centraal staan. Dit jaar vinden deze dagen plaats van 20 tot en met 30 januari. En zullen de dagen thuis gevierd worden. Natuurlijk is daar voor veel gezinnen best iets van te maken!

Moeite met voorlezen en taal

Maar een grote groep kinderen wordt thuis niet voorgelezen. Hun ouders hebben moeite met lezen en taal of zijn om een andere reden niet in staat om lekker samen een boek te pakken. Door de coronacrisis zijn er nu extra veel kinderen die een taalachterstand oplopen en het plezier missen van samen lezen en taalspelletjes doen.

Vrijwilligers zorgen voor voorleesplezier

De VoorleesExpress zet door het hele land vrijwilligers in om juist déze kinderen te bereiken en hun ouders te ondersteunen om zelf de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren. De VoorleesExpress wil juist nú nog veel meer kinderen aandacht en voorleesplezier bieden. En afgelopen jaar is gebleken dat dat ook tijdens een lockdown kan.

Wil jij ook iets doen?

Ook jij kunt iets doen. Bezorg een kind in jouw buurt, die het nodig heeft, een mooi voorleesmoment. Thuis op afstand of digitaal bijvoorbeeld bij een lekker ontbijtje!  Of meld je aan als vrijwilliger bij de VoorleesExpress en trakteer een kind 20 weken lang op voorleesplezier. Kijk voor meer informatie op www.voorleesexpress.nl

Bron: Voorleesexpress
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Trakteer een kind op voorleesplezier”

  1. Het is zinvol en ontzettend leuk vrijwilligerswerk; je maakt écht het verschil voor een kind.

Geef een reactie