Voor wie nog niet is uitgeleerd: The Optimist Academy

The Optimist 18 feb 2021 Zingeving

De afgelopen jaren hebben we veel mensen geïnterviewd, gehoord en gelezen die andere mensen kunnen helpen. Bijvoorbeeld met het beter in balans komen, met het ontwikkelen van jezelf of met een gezondere leefstijl. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet onder de naam: The Optimist Academy. Je kunt er van alles leren, behalve schaatsen.

Het aanbod is divers. Meer dan twintig aanbieders staan op de speciale webpagina van The Optimist Academy. Varierend van het beter leren ademen tot het omgaan met stress, en van het herstellen van chronische klachten tot het versterken van zelfvertrouwen. En als het nog een stapje exotischer mag, kun je ook leren communiceren met dieren, energie balanceren of een cursus natuurcoaching doen. ‘We bieden dit onafhankelijk en oordeelloos aan,’ vertelt hoofdredacteur Brian de Mello, ‘maar er is zoveel keus, dat we graag aan iedereen zelf de vrijheid geven om te bepalen wat hem of haar aanspreekt. Wij weten dat alle aanbieders een gedegen aanbod hebben, waarbij ze niet over één nacht ijs zijn gegaan voordat ze besloten het beschikbaar te stellen.’

Ook zakelijk aanbod

Behalve persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden, zijn er ook meer zakelijke trajecten, zoals leiderschapstrainingen, manieren om je presentatieskills te verbeteren of je creativiteit te ontwikkelen. Het aanbod is gericht op zowel individuele begeleiding, als ook op een bedrijfsbrede aanpak. ‘Ook hier geldt dat het aanbieders zijn met een trackrecord’, vertelt De Mello. ‘Wij etaleren ze in de Academy omdat het vaak lastig is om tot een eerste selectie te komen. Dat gemak biedt de Academy.’ De verwachting is dat het aanbod nog verder zal groeien.

Er komt nog meer

Zo is nu ook de ISVW (Internationale School Voor Wijsbegeerte) partner van de Academy. Hun vijfdaagse cursus over optimisme, waarbij René Gude centraal staat, is verschoven naar 3 t/m 7 mei 2021. Filosofen die Gude van nabij kenden, zoals Babs van den Bergh, Bert Keizer, Désanne van Brederode en Erno Eskens, gaan nader in op het thema onder begeleiding van Marc van Dijk. Lezers van The Optimist Daily ontvangen bij aanmelding exclusief het boek Ik blijf nog even kletsen thuisgestuurd. Gebruik hiervoor de code OPTIMIST bij aanmelding voor de cursus. Voor meer info en aanmelden, ga naar de website van het ISVW.

Er zal vanuit The Optimist ook zelf het nodige worden aangeboden. Bij veel Academy-partners levert het aanmelden via The Optimist een extra voordeel op. Indien dit van toepassing is, staat het zo vermeld in het Academy-overzicht.

(En waarom die schaatsfoto? Omdat we hem zo mooi vonden. Op zondag 14 februari 2021 gemaakt door Gerco van der Wilt, zonsopgang op het ijs bij Loosdrecht. – red.)

Bron: The Optimist Academy
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie