Academy

The Optimist Academy werkt samen met diverse coaches en trainers. Hieronder vindt u een overzicht met informatie en contactgegevens. Kijk voor de meest actuele stand van zaken op de websites van de deelnemers aan de Academy.

ISVW – Internationale School Voor Wijsbegeerte

De ISVW is sinds 1916 een centrum voor levens- en wereldbeschouwing, gevestigd op Landgoed ISVW te Leusden. Er wordt een uitgebreid programma geboden, zoals bijvoorbeeld een vijfdaagse cursus over optimisme, waarbij René Gude centraal staat. Deze wordt gehouden van 3 t/m 7 mei 2021. Lezers van The Optimist Daily ontvangen bij aanmelding exclusief het boek Ik blijf nog even kletsen thuisgestuurd. Gebruik hiervoor de code OPTIMIST bij aanmelding voor de cursus. Voor meer info en aanmelden, ga naar deze pagina op de website van het ISVW.

ISVW
info@isvw.nl
033 465 07 00

Dierentolk Piek Stor

Mijn ervaring is dat dieren goede gesprekspartners zijn. Het is altijd verstandig om hun mening en inzicht mee te nemen in besluiten die genomen gaan worden. Heb je vragen omtrent je dier? Vraag een gesprek aan met dierentolk Piek Stor. Wil je zelf leren communiceren met dieren? Het zal je leven zeker verrijken. Samen met Petra Maartense geef ik cursus (deels live, deels online).

Piek Stor
info@piekstor.nl
06 34 29 25 20

Wassili Coaching,Training & Organisatie-ontwikkeling

Emotie speelt een grote rol in relaties. Relatie Emotie Therapie en Coaching werkt met het hart van individuele en relationele problemen. RETEC lost onbewuste, op elkaar geprojecteerde emoties op. Zo onderzoeken we welke emoties ontstaan in verstoorde relaties (man-vrouw verhouding, werk- en familierelaties). We traceren onbewuste voorspellingen zodat we deze voorspellingen en emoties structureel kunnen veranderen. Geef je op voor coaching (€ 175,00 p/u) of voor de online workshops, 2 x 2 uur (€ 200,00). Lezers van The Optimist: € 15,00 korting

Wassili Zafiris
info@wassilizafiris.nl
06 14 49 52 70

Het Alexander Concept

Een goed werkend immuunsysteem? Wat heb je daar nu aan? Tot voor kort was dit een standaard reactie. Nu met Corona ligt dat meteen anders. Onze training “Het Alexander Concept” leert deelnemers blijvend te herstellen van chronische klachten. Hoe dat werkt? Door je (onbewuste) brein aan te sturen. Jouw eigen zelf herstellend vermogen (en daar is het immuunsysteem onderdeel van) doet de rest! Twee vliegen in één klap: Herstel van klachten én een optimaal werkend immuunsysteem. Dat wil je toch? Benieuwd hoe dat werkt? Kijk eens op onze website.

Ander Leven
info@anderleven.nl
085 04 71 250

LAB voor Leiders- Leiderschapstrainingen en systemisch coaching

De huidige tijd vraagt om nieuwe vormen van leiderschap; van authentiek en inspirerend, van richting geven en verbinden, van krachtig en kwetsbaar, van diversiteit en inclusiviteit, van masculiene en feminiene energie. Met een duurzame systemische blik op circulaire oplossingen. Hoe je jezelf aanstuurt, bepaalt hoe je de wereld om je heen aanstuurt.
Hiervoor is de Training Multi Dimensionaal Leiderschap op 1, 2 en 21 april. 
Investering: € 1.495,-; voor lezers van The Optimist: € 200 korting en gratis boek De leider ben je ZELF

Anita Tamming
info@labvoorleiders.nl
06 46 26 65 75

Wil je succesvoller zijn? Ontdek het GOUD in jou!

Voor een volgende stap … naar de TOP met TOPcoach Margreet Jonker en ontdek het GOUD in jou. Voor werkgevers, werknemers én (startende) ondernemers, met als specialismen (business) coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement. In je eigen kracht, vol zelfvertrouwen gaan doen wat je écht moet doen, zodat je zichtbaar bent en daarmee SUCCES aantrekt.
Ook jij bent GOUD waard! Ik ga uit van jouw mogelijkheden, van wat je wél kan en dat waar je hart naar uitgaat. 
Voor meer info of een gratis

Margreet Jonker
info@margreetjonker.nl
06 17 00 89 84

Presentatietraining

‘Nee, ik heb geen interesse in presentatietraining via Zoom, Teams of Skype.’ Waarom je digitale pitch of presentatie nog krachtiger is dan op kantoor of in de zaal. Ik heb de afgelopen 25 jaar mensen uit alle lagen getraind om hun verhaal in elke situatie met kracht en zelfvertrouwen en impact te vertellen.
‘Maar je kunt nooit dezelfde verbinding maken als in het echt.’ Een goed idee, met een goed verhaal gecombineerd, geeft onbeperkte mogelijkheden.

Winston Scholsberg
winston@winstonscholsberg.nl
06 51 36 40 90

Geurpsychologie

Persoonlijke masterclass door Claudia de Vos, geurpsycholoog en auteur van het boek Geurpsychologie voor iedereen. Tijdens deze persoonlijke online sessie kijken we welke toepassingen van geur bij jou aansluiten waarbij uitleg wordt gegeven van de Jungthese. Je leert hoe je met natuurlijke geuren – essentiële oliën – een aromatisch palet kunt samenstellen voor gebruik in jouw praktijk als therapeut of coach. Online sessie van 60 minuten, inclusief het boek Geurpsychologie voor iedereen: € 105,-. Lezers van The Optimist ontvangen 10 % korting; deze aanbieding is geldig t/m 31 mei 2021. (Los: persoonlijke sessie (60 min.) € 85,-, boek € 24,50)

Claudia de Vos
info@claudiadevos.eu

Make Ideas Work!

Ben jij enorm creatief en wil je je impact verdubbelen en je bedrijf laten groeien? Of droom jij ervan om van je passie je werk te maken? Emmy van Thiel is business coach voor creatieven en helpt je om te stoppen met dromen en het nu echt te gaan DOEN. Meteen aan de slag? Luister dan naar de Creatiedrift podcast voor concrete tools en tips.

Emmy van Thiel
emmy@emmyvanthiel.nl
06 83 70 77 49

Storytelling Academy

Ontdek de kracht en de magie van verhalen in leven en werk. Ben je toe aan een nieuw avontuur? Wil je leren hoe je een aansprekend en onweerstaanbaar verhaal kunt schrijven of vertellen? Wil je beroepsmatig met verhalen werken? De Storytelling Academy boort je creativiteit aan. Je leert hoe verhalen in elkaar zitten, wat je eigen verhaal is en hoe je verhalen professioneel kunt inzetten. Met verhalen creëer je beweging op meerdere niveaus. Meer informatie over het opleidingsaanbod

Mieke Bouma
info@storytellingacademy.nl
06 21 88 74 69

Excelleren in vrijheid

Heb jij moeite om de juiste richting te kiezen of het juiste pad te vinden? Heb jij moeite om één of meerdere van de volgende vragen te beantwoorden: Wie ben ik? Hoe kan ik mij verder ontwikkelen? Waar wil ik naartoe? Welke stappen heb ik te zetten? Wat is mijn ideale baan?
Laat je dan ondersteunen door Peter Roemeling. Drie eenvoudige diensten helpen jou om: 1) je vrijheid te zien; 2) je vrijheid te pakken; en 3) om deze te behouden.

Peter Roemeling
mail@peterroemeling.nl
06 53 93 95 56

Zelfregie met Reiki

In de tijd waarin we nu leven, waarin we veel uitdagingen tegenkomen, staat voor jezelf zorgen voorop! Met Reiki kun je op eenvoudige wijze een gezonde bijdrage leveren aan je balans en welbevinden. Ontvang een Reikibehandeling – dit kan ook op afstand. Of leer zelf Reiki, zodat je jezelf en je naasten Reikibehandelingen kunt geven. Reikicentrum Zijn in Den Haag is een vertrouwd adres om Reikibehandelingen te ontvangen, Reiki te leren, het geleerde te oefenen en je Reikibeoefening te verdiepen. Waar mogelijk en passend wordt het programma in lockdown tijd online aangeboden.

Rebecca Bredenhof
reikicentrumzijn@hetnet.nl
06 12 18 19 50

Ontmoet de voorbijganger

Heb je last van patronen die je belemmeren? Lukt het je ondanks al je inspanningen niet om hier verandering in te brengen? Je kunt ermee leven, dat heb je al bewezen. Maar hoe zou het zijn als je deze kunt loslaten en transformeren in patronen die behulpzaam zijn? Tijdens kortdurende trajecten help ik mensen met het resetten van hun automatische piloot en weer de regie nemen over hun handelen. De trajecten kenmerken zich als luchtige ontdekkingstocht door het onderbewustzijn, gericht op heling van oude wonden

Ruud Langeveld
info@ontmoetdevoorbijganger.com
06 53 21 57 40

Mr. Breath | Opleiding tot Ademcoach

Wij geven een intensieve en praktijkgerichte opleiding, waarbij je wordt opgeleid tot een allround ademcoach. Je leert over ademhaling in de breedste zin, voorbij de verschillende technieken en kunt jouw cliënten vanuit vertrouwen begeleiden naar een leven met meer ontspanning, energie en gezondheid. Het vak van ademcoach is relatief nieuw met veel potentie in de toekomst.

Mr Breath
mail@mrbreath.nl
06 13 68 90 48

Een lichter hoofd,lichter lijf,lichter leven

Lifestylecoach Nannet van der Ham helpt vrouwen om hun kracht, richting en levenslust te (her)vinden. POWER. PURPOSE. PLEASURE!
Zij doet dit door middel van boeken, online programma’s, retreats en persoonlijke coaching. De ingrediënten: Pilates & fitness, schrijf- & praatoefeningen en gezellige & sportieve activiteiten. Via www.nannet.net ontvang je de regelmatige nieuwsbrief, uitgebreide informatie en de agenda. Het online jaarprogramma NanChiTV Fitness@Home bevat alle power, purpose, pleasure elementen en kost € 48,-. Lezers van The Optimist ontvangen als cadeau het lifestyleboek RESET JEZELF!

Nannet van der Ham
info@nannet.net

MettaMind – mindfulness | coaching | retraites

Gezond en gelukkig leven, ook in tijden van crisis. Wineke van Aken, Mind Coach, gecertificeerd Mindfulnesstrainer en auteur van De Metta Cirkel, geeft je de tools om het geluk in jezelf te vinden en weerbaar te worden tegen stress. De sleutel: leren voelen, zonder je hoofd te verliezen. 21ste eeuwse vaardigheden die we nu zo hard nodig hebben. De basis: mindfulness, yoga en gezonde voeding. Met het handboek De Metta Cirkel als jouw kompas.

Wineke van Aken
info@mettamind.nl
06 21 51 14 10

De Mentor Opleiding

In de Mentor Opleiding ontwikkel je jezelf tot leraar in de breedste zin van het woord. Het leraarschap betekent dat je vanuit een diepe liefde voor je medemens en alle leven op aarde, vanuit eigen-wijsheid een unieke bijdrage levert. Je leert vanuit eigen kennis en levenservaring anderen te begeleiden. Gedurende een aantal maanden zal je jezelf met een groep gelijkgestemden op een diep niveau ontwikkelen naar deze gidsende rol. Deze Mentor Opleiding is voor allerlei soorten (aspirant-)coaches, begeleiders of simpelweg liefhebbers van mensen, die een rijke basis willen leggen in hun rol als mentor.

Jentien Keijzer
info@jentienkeijzer.nl
06 52 62 86 81

Innersteps | School voor natuurcoaching (CRKBO erkend)

Ben je (startend) coach, therapeut of loopbaanbegeleider? Of werk je op een andere manier met mensen? En zou je wat vaker naar buiten willen gaan met je cliënten? Wij hebben een krachtig concept ontwikkeld, waarmee je met verfrissende en diepgaande werkvormen mensen moeiteloos in beweging brengt. Wil je weten hoe? Ga naar onze site en download de GRATIS cursus natuurcoaching. Ga ermee het bos in en ontdek de magie van dit prachtige vak! En ben je, als je weer thuis bent, razend enthousiast? Lees dan meer over onze boeiende opleidingstrajecten of kom eens nader kennismaken op onze introductiedagen.

Nanette Kant
info@innersteps.com
06 15 41 85 54

Happy View

Je bent al Heel, alleen dat wil gezien worden. Daarvoor is de spiegelservice van Petra: ‘Alles wat je dwars zit, vertelt je iets over jezelf en ik help je erbij om dat te zien. Het is op te lossen als je het aankijkt.’ Petra is auteur van het boek Eerherstel, dat een handvat vormt in de begeleiding die zij geeft. Haar filmpjes, interviews & reportages vind je hier: www.youtube.com/HAPPYVIEWPETRA

Petra Maartense
info@happyview.info
06 51 98 09 63

Happy Giraffe

Ik geloof dat ieder mens uniek en onvervangbaar is. Door een combinatie van ‘nature’ en ‘nurture’ heeft iedereen zijn unieke pakket aan talenten en kwaliteiten. Voor veel mensen is niet helder wat deze talenten en kwaliteiten zijn. Het is mijn missie om kinderen, tieners en volwassen te helpen bij het ontdekken en inzetten van hun kernkwaliteiten om de beste versie van zichzelf te kunnen zijn. Een volledige balans tussen hoofd, hart en lijf helpt hen om hun diepste drijfveren aan te boren en een leven vol voldoening te leiden.

Alexander Hilberts
alexander@happygiraffe.nl
06 27 65 03 10

Story Coaching

Wie jij bent als mens, bepaalt je keuzes en wat je bijdraagt aan de wereld. Je persoonlijke identiteit definieert hoe je wordt gevonden, gewogen en gewaardeerd. Ben jij leidinggevende, bestuurder of zelfstandig professional en heb je behoefte aan een nieuw verhaal? Ontdek de kracht van Story Coaching. In een Zoomsessie van 2 uur neem ik je mee in de eerste stappen van het proces. Investering voor deze introductie: € 240,-. Lezers van The Optimist betalen € 160,- ex btw.

Raymond Godding
raymond@godding-co.nl
06 24 99 50 25

PostTraumatische Groei – Sterker door ellende

PTG gaat over ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’. Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan; het is veelal heftig en ingrijpend. Maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren. Volg een gratis online inspiratiesessie of meld je aan voor een van onze opleidingen, geaccrediteerd door o.a. NIP, NOBCO, NVvA, POH-GGZ, STiR en VSR. Et Emergo

Anja Jongkind
info@sterker-door-ellende.nl
06 13 91 26 58

ECOintention

Wil je een omgeving die jou energie geeft? Bijdragen aan een gezonde aarde? Dat kan! Hoe? In de ECOintention basiscursus leer je hoe je levensenergie kan waarnemen en verbeteren. En hoe je dit kan toepassen op jezelf, je huis, tuin of werk. Heel praktisch! Deze cursus is voor iedereen die meer kwaliteit in leven en werk zoekt en daarbij zijn/haar intuïtie wil ontwikkelen. Er is geen voorkennis of ervaring nodig. Start: 24 of 25 maart 2021. ECOintention

Hans Andeweg
info@ecotintention.com
06 41 84 05 55

BodyTalk System

Heb je behoefte aan meer energie en ontspanning? Meer vertrouwen in de toekomst? Of wil je minder fysieke en emotionele klachten? Je lichaam geeft met een BodyTalk-behandeling
precies aan wat het nodig heeft. BodyTalk is een holistische, veilige en niet-invasieve vorm van energiegeneeskunde. Het ondersteunt je bij het in evenwicht brengen van lichaam, geest en (onder-) bewustzijn en bevordert zo het welzijn en de gezondheid. Tijdens een online BodyTalk Access training leer je vijf effectieve technieken om je  gezondheid te ondersteunen. Gewoonlijk  € 140; nu voor lezers van The Optimist € 125.

Christine Wagner
tinew@xs4all.nl
06 55 57 77 90