Vier tips voor een sterker immuunsysteem

The Optimist 6 mrt 2020 Gezondheid

Nederland is getroffen door het coronavirus en dat baart menigeen de nodige zorgen. Er is altijd een kans dat je op de een of andere manier ermee in aanraking komt. Dat maakt het des te belangrijker om jezelf te wapenen en je immuunsysteem kan daarin het verschil maken. Wij geven je vier tips om dit aan te sterken.

Kom vaker in beweging
Hou jij van sporten, wandelen of fietsen? Ga dat dan eens wat vaker doen! Als je drie keer per week minstens twintig minuten beweegt, krijgt je immuunsysteem een flinke oppepper. Zo ben je door te bewegen gemiddeld vier dagen per jaar minder ziek. Dit komt doordat bijvoorbeeld een potje badminton ervoor zorgt dat virussen die het lichaam binnendringen beter bestreden worden en er minder ruimte is voor ontstekingen.

Laat dat glas bier een keer staan
Slecht nieuws voor mensen die graag op een terrasje zitten: alcohol kan ons immuunsysteem op non-actief zetten. Het zorgt er namelijk voor dat de hoeveelheid zink en vitamine A in je lichaam afneemt. Vervolgens moet het lichaam dan zo hard werken om deze aan te vullen, dat het geen tijd heeft om zich bezig te houden met (ongewenste) bezoekers.

Draai je nog een uurtje om
Zoals voldoende slaap ervoor zorgt dat je je fit voelt, speelt het ook een belangrijke rol bij het ‘opladen’ van je immuunsysteem. Doordat het lichaam zich niet bezig hoeft te houden met andere taken, kan het zich geheel focussen op opruimen en herstellen. Zorg er dus voor dat je aan je acht uur per dag komt.

Zorg voor een optimistische houding
Als je The Optimist leest weet je er waarschijnlijk alles van: positief zijn. Dat heeft je hopelijk geen windeieren gelegd, want uit onderzoek blijkt dat een optimistische houding zorgt voor een beter immuunsysteem. Zo bleek dat bij patiënten die met positieve verwachtingen een operatie ingaan het immuunsysteem veel harder en actiever werkte.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

3 reacties op “Vier tips voor een sterker immuunsysteem”

  1. Beste mensen lees aub het artikel van Fred Teunissen in wakkere mensen waar hij u uitlegt dat er geen test is voor het coronavirus dus pas op met wat men ons verteld groetjes karel

  2. Optimist: alles begrijpen is alles vergeven en we begrijpen niet alles te begrijpen. Geen reden meer tot boosheid tenzij je mijn kleinkindjes wat aandoet….

Geef een reactie