Vier tips om wifivrij te zijn
Uitgelicht Gezondheid

Vier tips om wifivrij te zijn

The Optimist 3 jul 2019

Wifi is een integraal onderdeel van onze samenleving. Nu bijna alles digitaal gaat, is verbonden zijn aan het internet cruciaal voor veel banen, manieren van communicatie en processen in het algemeen. Hoewel telecombedrijven anders beweren is uit veel onderzoek gebleken dat de elektromagnetische straling van wifi schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Wat zijn de beste manieren om wifi te vermijden?

Gezondheidsrisico’s die worden verbonden aan wifi zijn schade aan sperma, mannelijke onvruchtbaarheid, cellulaire DNA-schade en vermindering van het leervermogen. Daarnaast is gebleken dat de straling van wifi een hoger effect heeft op kinderen en jongeren. Nu hoef je niet je laptop en telefoon uit het raam te gooien om dit allemaal te vermijden. Het is wel raadzaam om te kijken waar de hoeveelheid straling van de wifi beperkt kan worden.

Wifi in huis

De eerste manier om wifi te vermijden is om de wifi in je huis in de nacht uit te zetten. Je gebruikt je apparaten niet als je slaapt dus is het niet nodig om een wifi-verbinding te hebben. Het bespaart bovendien onnodig verbruikte stroom en daarmee geld.

Verbinding onderweg

Als je onderweg bent zorg dan dat je je telefoon niet in je broekzak doet als het niet hoeft. Leg hem ergens in de auto of in je tas. De extra afstand zorgt voor een vermindering aan blootstelling. Vooral mannen dragen vaak hun telefoon bij zich in hun zakken, maar dit is niet raadzaam.

Internetbellen

Een andere oplossing om straling te vermijden is niet via internet te bellen. Bellen via het gewone telefoonnetwerk brengt minder schade aan de hersenen en de kwaliteit van de gesprekken is niet minder dan bij internetbellen.

Wifi op school

In landen als Frankrijk en Canada is het gebruik van wifi op scholen verboden. In Nederland is dat (nog) niet het geval, zeker nu steeds meer scholen op digitaal onderwijs overstappen. Het is daarom verstandig in gesprek te gaan met de directie van een school om te kijken wat de mogelijkheden zijn om het gebruik van wifi te minderen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

4 reacties

 1. Beste lezer Hoezen,

  Ikzelf zet mijn wifi-router thuis uit door de stekker eruit te halen.

  Namens de redactie,

  Jan-Matthijs

 2. Op mijn Experiabox van KPN zitten aan de linkerkant 3 knopjes. Door 10 seconden op het middelste knopje te drukken gaat het lampje wifi uit. ‘s ochtends kan de wifi aan door 3 seconden op het knopje te drukken.

 3. Hoi,
  Je kunt ook via je browser inloggen op je router door het invoeren van het router IP adres in de adres balk. Router IP adressen kun je bv hier vinden: ipadresrouter.nl. Vervolgens kun je de wireless instellingen aanpassen door wireless ‘uit te vinken’ bv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *