Onderstroom podcast #17: Verbind vanuit het hart met Bond Zonder Naam

The Optimist 18 jan 2021 Samenleving

In deze aflevering praten wij met Barbara Torfs, voorzitter van Bond Zonder Naam. Hoewel in Nederland minder bekend, heeft deze Belgische bond al sinds 1947 een bijzondere missie: ‘engagement vanuit het hart.’ Wij komen nu meer dan ooit achter de belangrijke rol die menselijke verbinding speelt. Of het nou om gedetineerden, ouderen of daklozen gaat, het is volgens haar belangrijk dat deze ‘kansarme’ groepen niet uit beeld verdwijnen. Ze vertelt over de unieke aanpak van de bond en hoe zij zelf menselijk contact ervaart.


Over twee weken zijn we er weer. Tot die tijd horen we graag van je! Hoe ervaar jij het Zoom- of Skypecontact? Vertel het ons via Redactie@TheOptimist.nl of door een reactie achter te laten onder het websitebericht. Wie weet kom jij dan in ons nieuwe luisteraarssegment ‘Luisteraar in beeld’.

Heb jij de vorige podcast over Biohacking gemist? Dat kun je hier terugluisteren. Hierin vertelt Peter Joosten over het futuristische, en niet zo futuristische, aan Biohacking en hoe het nu al deel is van ons dagelijks leven. De podcast is ook te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en welke andere plek je dan ook graag podcasts luistert. Daarnaast zouden we het ook waarderen als je de podcast deelt met een vriend, of een positieve review achterlaat op Apple Podcasts.

Links:
Doneer aan Bond Zonder Naam: www.bzn.be/nl/gift
Word vrijwilliger bij Bond Zonder Naam: www.bzn.be/nl/vrijwilligersvacatures
Meer over de spreuken: www.bzn.be/nl/inspireren/115/spreuken
Meer over Instagrannies: www.bzn.be/nl/inspireren/1224/instagrannies
Meer over de Eye Contact Experiment: www.bzn.be/nl/inspireren/1231/eye-contact-experiment 
Meer over het Kansenhuis: www.bzn.be/nl/kansen-creeren/113/kansenhuis

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie