Vaak je handen wassen? Zo houd je je huid in goede conditie
Uitgelicht Gezondheid

Vaak je handen wassen? Zo houd je je huid in goede conditie

The Optimist 23 mrt 2020

In tijden van coronacrisis wassen en desinfecteren we onze handen meer dan ooit, maar waarschijnlijk merk ook jij dat het vele handenwassen de huid beschadigt. We delen vijf handverzorgingstips om je huid zoveel mogelijk te ontzien.

Temperatuur

Denk tijdens het handenwassen aan de temperatuur van het water. Was je handen liever niet met heet water, dit stript de huid van alle natuurlijk aanwezige oliën. Houd het liever bij lauw water.

Soorten zeep

De soort zeep die je gebruikt kan veel uitmaken voor de conditie van je huid. Vele soorten zorgen ervoor dat de huid van je handen uitdroogt en scheurt. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen door een hydraterende handzeep te gebruiken. Kies voor een crèmige handzeep, met ingrediënten als glycerine of lanoline.

Vet

Pak er na het handenwassen direct de tube handcrème bij. Gebruik vooral de wat vettere crèmes in plaats van lotions, die laatste bestaan namelijk voor een groot gedeelte uit water.

Desinfecteren

Als je de huid van je handen even wat rust wilt gunnen, kun je tijdelijk een desinfecterende handgel gebruiken. Doe dat alleen niet voordat je gaat eten.

Dep

Je handen afdrogen aan een handdoek veroorzaakt kleine huidbeschadigingen. Kies er daarom voor om je handen droog te deppen.

Lees ook:
De geest van water
Tempeliers leefden langer dankzij eetgewoonten en hygiëne
Negen weetjes over de micro-organismen in uw lichaam

Bron: Optimist Daily
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

1 reactie

  1. Ga vooral ook niet na elk wissewasje je handen wassen, maar gebruik je gezonde verstand. Wat vaker handen wassen dan normaal kan verstandig zijn, maar te veel is nooit goed, zelfs niet met corona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *