Uitlaten met betekenis

The Optimist 11 mei 2021 Natuur & Milieu

Tijdens de avondklok hebben we meer dan ooit geleerd om het uitlaten van de hond te waarderen. Toch brengt het, behalve een snelle verlichting van de viervoeter, niet veel vooruitgang. Daar gaat een online campagne verandering in brengen.

Vaak genoeg hoor je baasjes tegen hun hond zeggen: ‘He, waar zit jij op te kauwen? Niet doen!’ Straatafval is voor zowel mens als dier een steeds groter wordend probleem. Een onbekende vervuiler de schuld geven leidt vaak niet tot een oplossing. Daarom komen mensen en hun viervoeters in actie. De beheerders van het Instagram-account Dogsofinstagram begonnen de zogeheten #EarthsBestFriend clean up challenge samen met Project Blu (een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van gerecycled dierspeelgoed). Tot 22 mei 2021 hopen ze baasjes aan te sporen om afval op te rapen van strand, straat of park tijdens het dagelijkse uitlaatrondje. De initiatiefnemers geven aan dat het doel is om zo 15.000 hondenbaasjes bij elkaar te krijgen. Een mooie aanleiding om wat nuttigs te doen tijdens het alledaagse uitlaten.

Dit is niet de enige manier waarop hondeneigenaren verandering teweegbrengen. Zo lees je in het artikel Uw hond een veganist? hoe de hond als herbivoor een verantwoorde bijdrage kan leveren aan het milieu.

 

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Uitlaten met betekenis”

  1. Dit is de wereld op z’n kop. Begin bij het begin, dus diegene die ervoor zorgt dat er rotzooi op straat ligt zal moeten veranderen. Vestig daar de aandacht op zo voorkom je dat er onnodig zwerfafval bestaat!!

  2. Dat is natuurlijk waar Jannie, maar toch fijn om zelf een begin te maken toch?

Geef een reactie