ThursDaily: inspiratie en optimisme in Kenia

The Optimist 18 apr 2024 Samenleving

Een route langs plekken waar de ‘gewone toerist’ niet zo snel komt. In 2021 schreven we al over Bo Cornelissen en haar reisprogramma door Kenia. Nu, in 2024, organiseert ze weer twee reizen naar het Oost-Afrikaanse land. Tijdens een 16-daagse rondreis door Kenia legt ze de focus op Fairtrade-projecten en de bijzondere Afrikaanse handenarbeid. De unieke kans om de lokale bevolking te ontmoeten en hun vakmanschap te zien staat centraal tijdens deze reis.

Ontmoet de lokale bevolking

Zo zijn er ontmoetingen in Machakos bij de mandenvlechtsters. Bezoekt het reisgezelschap werkplaatsen in de krottenwijk Kibera in Nairobi, gaat de reis langs een Fairtrade-rozenkwekerij in Naivasha, een vrouwengroep in Nakuru die uitwasbaar maandverband produceert en de houtsnijwerkers van Wamunyu Handicrafts. Het is een veelzijdige reis met een leuke afwisseling van projecten; textiel, aardewerk, Kisii steen en aangespoelde teenslippers als (herbruikbare) materialen.

Activiteiten

Naast de rondreis langs inspirerende projecten is er tijdens de reis ook aandacht voor natuur, cultuur en ontspanning. Zo zul je een olifantenweeshuis bezoeken. Olifantjes die worden verstoten door hun moeders, gewond zijn geraakt, worden gevonden in een modderpoel of hun moeder hebben verloren door stropers worden opgespoord en naar dit centrum gebracht. Totdat ze drie jaar oud zijn blijven ze in het centrum in Nairobi om vervolgens langzaam weer in het wild te worden teruggezet. Ook staat het Nairobi National Museum met terraria en botanische tuin op het programma. En tijdens twee boottochten en een safari kunnen gasten vanaf het water de prachtige natuur en het wildleven bekijken.

Belangrijke informatie

Bo Cornelissen zal de volledige reis begeleiden. Toen ze in 2015 een half jaar in Kenia woonde ontwikkelde ze een passie voor het land. ‘Met eigen ogen zag ik de impact van Fairtrade en die impact deel ik graag met anderen.’

Het is belangrijk dat je fit bent om deel te nemen aan deze reis, maar er zal niet intensief worden gelopen. Wel is het op een aantal momenten mogelijk om te wandelen; de ‘nature trail’ bij het Giraffe Centre, op een koffieplantage in de bergen en in het oerwoud van Kakamega. De wandelingen zijn aangepast aan het tempo van de groep; deze wandelingen overslaan is ook een mogelijkheid.

In 2024 zijn er nog twee reizen beschikbaar. De eerstvolgende is van 29 mei tot en met 13 juni. De tweede is 11 tot en met 26 september. Meer informatie vind je op de site van Bo.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie