Unieke reis naar Kenia gaat vertrekken

The Optimist 21 okt 2021 Samenleving

Een route langs plekken waar de ‘gewone toerist’ niet zo snel komt. Enthousiast vertelt Bo Cornelissen over het unieke reisprogramma dat zij uitstippelde voor haar gasten. Tijdens een 16-daagse rondreis door Kenia legt ze de focus op fairtrade projecten en de bijzondere Afrikaanse handenarbeid. De unieke kans om de lokale bevolking te ontmoeten en hun vakmanschap te zien staat centraal tijdens deze reis.

Ontmoet de lokale bevolking

Zo zijn er ontmoetingen in Machakos bij de mandenvlechtsters en houtsnijwerkers. Worden er werkplaatsen bezocht in de krottenwijk Kibera in Nairobi, gaat de reis langs een fairtrade rozenkwekerij in Naivasha, een vrouwengroep in Nakuru die uitwasbaar maandverband produceert en een project in Kisumu – aan het Victoriameer – waar men kaarten maakt van pulver van de wildgroei op het meer. Een veelzijdige reis met een leuke afwisseling van projecten; textiel, aardewerk, Kisii steen en aangespoelde teenslippers als (herbruikbare/afval) materialen.

Ervaar het wildleven

Tijdens de rondreis is er ook ook aandacht voor natuur, cultuur en ontspanning. Zo worden er twee opvangcentra bezocht die jonge wilde dieren opvangen en terugplaatsen in de natuur. Ook staat het Nairobi National Museum met terraria en botanische tuin op het programma. Een prachtige Safari wordt gemaakt in Masai Mara, bekend om de vele grote katten die hier leven. Tijdens twee boottochten kunnen gasten vanaf het water de prachtige natuur en het wildleven bekijken. Vogelaars komen ook zeker aan hun trekken tijdens deze reis omdat Kenia een enorme keur aan vogels heeft.

Persoonlijke begeleiding

De reis wordt volledig persoonlijk begeleid door Bo Cornelissen, met als assistent een Keniaanse chauffeur die met zijn voertuig de groep overal heen brengt. Om het echte Nairobi-stadsleven te omarmen wordt er eenmalig een rit in een lokale bus ‘Matatu’ gemaakt en een brommer-taxi gebruikt om naar Nani’s sprookjeswereld ‘Kitengela Glass’ te komen. Na een heerlijke lunch wordt een avontuurlijke brug overgestoken om vervolgens hier heerlijk rond te dwarrelen in haar galerij, het glasblazen te zien, te dobberen in het zwembad en alle kunst in je op te nemen. Een echte ‘adventure day’.

Belangrijke informatie

Het is belangrijk fit te zijn om deel te nemen aan deze reis, maar er wordt niet intensief gelopen. Wel zijn er een aantal momenten waarop het mogelijk is te wandelen; de ‘nature trail’ bij het Giraffe Centre, op een koffieplantage in de bergen en in het oerwoud van Kakamega. Deze wandelingen zijn aangepast aan het tempo van de groep, deze wandelingen overslaan is ook een mogelijkheid.
Je mag Kenia bezoeken met een negatieve PCR-test (maximaal 96-uur oud) nadat je een kort online vragenformulier over je huidige gezondheid (heb je klachten/koorts etc.) hebt ingevuld. Er geldt een avondklok (22-4u), waar we geen last van hebben. Restaurants zijn open voor iedereen, mondkapje verplicht, eenmaal aan tafel zijn gezelschappen vrij om te zitten/spreken zonder afstand. In ons voertuig hoeven we geen mondkapje te dragen.

Vertrek in december

De eerstvolgende mogelijkheid om mee op reis door Kenia te gaan is van 7 t/m 22 december 2021. Voor deze vertrekdatum zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Meer informatie: www.producentereizen-kenia.nl of bel naar +31 6 255 84 721.

Hieronder een sfeerimpressie van de reis naar Kenia in 2019.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Producentenreizen Kenia.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie