Plasticvrij tandenpoetsen

The Optimist 22 dec 2020 Samenleving

Jaarlijks verdwijnen er meer dan 1,5 miljard plastic tandpastatubes in de vuilnisbak. Daar zit dan ook tot nog wel 20 procent achtergebleven tandpasta in. Dat kan allemaal duurzamer. Start-up Choose vond dat ook en ontwikkelde tandpastatabletten om deze problemen op te lossen.

De enorme verspilling binnen de mondzorgindustrie was voor oprichter Pim van der Grind de reden om een duurzame optie voor tandpastatubes op de markt te brengen. De tandpastatabletten zijn ontwikkeld in samenwerking met tandartsen en bevatten fluoride en natuurlijke oliën om tandbederf te voorkomen. Je kauwt een tablet eerst fijn en laat de boel daarna opschuimen met de tandenborstel. De tabletten zijn los te koop, of je kunt een abonnement afsluiten.

Refill

Om de hoeveelheid plastic afval zo klein mogelijk te maken, worden de tabletten geleverd in biologisch afbreekbare refill-zakjes. De tabletten bewaar je in een afsluitbare bamboepot. Om het tandenpoetsen helemaal plasticvrij te maken, levert Choose ook tandenborstels van bamboe. De producten van Choose zijn volledig vegan, dierproefvrij en vrij van microplastics. Bovendien doneert Choose per abonnementslevering 1 euro aan de Dutch Dental Care Foundation. Deze stichting zet zich in voor de verbetering van mondzorg in Kenia.

Kerstaanbieding

Wil jij ook plasticvrij poetsen? In samenwerking met Choose geeft The Optimist 20 procent korting op een Choose Box om vrijblijvend kennis te maken met de eco-vriendelijke en sociale manier van tandenpoetsen. Via deze link maak je gebruik van de tijdelijke kerstaanbieding.

Bron: Choose
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

3 reacties op “Plasticvrij tandenpoetsen”

  1. Jammer dan weer.. zorg zonder plastic klinkt aantrekkelijk. Nu nog zonder fluoride. Go for it!

  2. Ik ben het helemaal met Safi eens! Deze tandpasta-tabletten dus zonder fluor!

Geef een reactie