T-shirts met een missie. Red een bedreigde diersoort

Yildiz Celie 5 aug 2018 Zingeving

De tijger, orang-oetan en de papegaai zijn allemaal dieren die met uitsterven worden bedreigd. Om daar iets aan te doen, zette drie partijen een kleinschalige T-shirt-collectie op met een missie. Bij het verkopen van de shirts zal 15 procent van de winst naar Stichting AAP gaan.

Stichting AAP zet zich onder meer in tegen het uitsterven van deze drie bedreigde diersoorten. Ook vangt de stichting dieren in nood op en probeert de organisatie het welzijn van apen en andere zoogdieren te verbeteren. Er zijn heel wat exotische diersoorten die door menselijk toedoen geen dierwaardig leven hebben gehad.

Door de verkoop en presentatie van de T-shirts met een aantrekkelijke illustratie willen kledingmerk Unrobe en illustrator Fleur Kuipers van FleurdesFleurs aandacht vragen voor de bedreigde diersoorten. De minicollectie werd half juli gelanceerd. De prints zijn geïnspireerd op de tijger, de orang-oetan en de papegaai. De items zijn bovendien ethisch geproduceerd en gemaakt van biologisch katoen. Er zijn noch chemicaliën noch pesticiden bij de productie gebruikt. Elk T-shirt heeft een hippe en stijlvolle print of borduursel op de borst.

Missie

‘Door de samenwerking met Stichting AAP eraan toe te voegen zijn het naast hele coole T-shirts, ook T-shirts met een missie’, stelt het duo. De tijger, orang-oetan en papegaai worden alle drie met uitsterven bedreigd en daar wilden ze iets aan doen. Stichting AAP helpt hun deze doelen te verwezenlijken.

Met het dragen van de T-shirts dragen mensen ook bij aan de missie van Unrobe. ‘De mode-industrie ontdoen van slechte gewoontes. De mode-industrie is de op een na vervuilendste industrie ter wereld’, zegt medeoprichter Daan Ubachs. Het merk laat daarom precies zien waar en door wie de producten zijn gemaakt. Er zit een QR-code in elk product wat laat zien wie het product heeft gemaakt. Voor een item met een van drie bedreigde diersoorten kun je naar de website van Unrobe en FleurdesFleurs

Yildiz Celie

Yildiz Celie

Yildiz Celie (1979) is nieuwsgierig naar het leven, optimistisch over duurzaamheid en heeft een achtergrond...

Meer over Yildiz Celie >

Reacties

Eén reactie op “T-shirts met een missie. Red een bedreigde diersoort”

Geef een reactie