Stuur een vrijheidskaartje voor 5 mei

The Optimist 24 apr 2020 Samenleving

De coronacrisis heeft op alles en iedereen zijn weerslag. Naast de impact op de dagelijkse werkzaamheden en de privésituatie, wordt ook een ander aspect bij ons geraakt. Dat is de aandacht die uitgaat naar de viering van onze aanstaande 75-jarige bevrijding. Veel festiviteiten vallen dit jaar in het water. Raymond Caenen is als lid van de vereniging ‘Keep Them Rolling’ zeer betrokken bij het uitdragen van het bewustzijn wat vrijheid voor ons betekent, en hij bedacht iets origineels.

Nationaal defilé Wageningen

Hij vertelt: ‘Zo rijd ik ieder jaar mee in het nationale bevrijdingsdefilé in Wageningen en had ik voor dit jaar een ansichtkaart ontworpen die de veteranen, meerijdend in mijn Jeep, konden uitdelen aan de bezoekers langs de route. Helaas gaat dit niet door en liggen er 1.000 ansichtkaarten te wachten op betere tijden.’ Vanuit deze situatie is het idee van het vrijheidskaartje geboren.

Vrijheidskaartjes
Vrijheidskaartjes
Raymond legt uit: ‘Het idee erachter is dat iedereen die onze vrijheid een warm hart toedraagt twee kaarten bij mij kan bestellen om die zelf te versturen naar een veteraan of iemand die de Tweede Wereldoorlog actief heeft meegemaakt. Zo wordt er toch nog actief persoonlijk stilgestaan bij de individuele Nederlanders die als geen ander weten wat vrijheid is.’

#Vrijheidskaartje

Wil jij ook een kaartje sturen naar een veteraan of iemand die de bevrijding heeft meegemaakt? Stuur dan een bericht naar raycaenen@gmail.com met daarin jouw adresgegevens. Daarna ontvang je van Raymond een ING-betaalverzoek van €1,- als tegemoetkoming voor de envelop en Post.nl verzendkosten. Vervolgens ontvang je van hem per post twee ansichtkaarten om voor een zelf te bepalen doel te gebruiken.

Raymond tot slot: ‘Het is een kleine bijdrage in een tijd waarin het een uitdaging is om de dankbaarheid voor onze vrijheid te uiten.’

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Stuur een vrijheidskaartje voor 5 mei”

 1. Wat vrijheids kaartje als onze democratie maar de knoppen is???!!!!
  Ik laat mij door dit soort zaken niet van de hoofdzaak af leiden.
  Ik vier vrijheid als de aanleidin ook klopt.

 2. Wat vrijheids kaartje als onze democratie naar de knoppen is. !!???
  Als we weer normaal in de gedegen kennis en voortgang van onze democratie zitten en het geknoei met afstand en angst zaaien is gestopt dan voel ik mij weer burger van een vrijheid samenleving .
  Opdat we dáár voor gaan met z’n allen. In saamhorigheid in vrijheid niet gedreven door angst!!!!!!!!!
  Gegroet door een 68 jarige die dat zoekt. Wie doet er mee!!

Geef een reactie