Stakende basisscholen? Dit bedrijf past op de kleintjes!

The Optimist 12 dec 2017 Samenleving

De basisschoolleraren hebben besloten om op 12 december het werk stil te leggen en te gaan staken. Maar wat nou als de ouders gewoon moeten werken? Dit bedrijf voelt zich betrokken bij zijn werknemers en komt met de perfecte oplossing.

Eerder in 2017 was de ING al in het nieuws. Kersverse vaders die werkzaam waren bij dit bedrijf kunnen vanaf 2018 de eerste maand na de geboorte van hun kindje een maand betaald verlof krijgen. Ook met de stakingen op de basisschool ontfermt deze bank zich over het lot van haar werknemers. Kinderen mogen 12 december namelijk met papa of mama mee naar het werk.

Op de kinderen passen

ING staat op plaats negen van de top tien grootste werkgevers van Nederland. Van zo’n groot bedrijf mag je dan misschien ook wel verwachten dat ze met een oplossing komen wanneer de leraren staken. Toch is dit bij veel andere bedrijven niet het geval en hiermee heeft ING dus een streepje voor. Dit bewezen zij al toen de bank ook op 5 oktober dit jaar een dag vol activiteiten organiseerde voor de kinderen van medewerkers die de dupe van de staking waren. En ook deze keer zorgt het bedrijf weer voor een prima opvang.

Een feestelijke dag

Met ochtendgymnastiek, een dj en cupcakes bakken was het 5 oktober al een erg geslaagde dag. En ook dit jaar wil de bank weer het één en ander organiseren voor de kinderen van werknemers. Hiermee is ING een groot voorbeeld voor andere bedrijven, die vaak niets organiseren omdat zij van mening zijn dat werknemers onderling wel met uren en taken kunnen schuiven. Natuurlijk is het een grote onderneming om dit allemaal voor elkaar te krijgen, maar ING besluit het toch weer te doen. En de ouders en kinderen? Die vonden het een prima oplossing. De ouders hoefden geen vrij te nemen of opvang te regelen en de kinderen hadden een leuke én leerzame dag.

Ook in de Daily van vandaag:
Stress verminderen? China doet het met Jasper!
Wandelen in het groen is goed voor je geest

Bron: AD
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie