Slim doolhof tegen corona

The Optimist 13 mei 2020 Samenleving

Om de slimme quarantaine een beetje te vergeten maken veel mensen, op gepaste afstand en met minder dan drie mensen, graag een ommetje. Het liefst loop je dan misschien een mooi stadspark in, maar dat is niet altijd mogelijk. Sommige parken zitten (tijdelijk) op slot. Het Oostenrijkse ontwerpbedrijf Studio Precht komt met een oplossing.

In plaats van een oplossing te zoeken bij het aanpassen van menselijk gedrag, moet volgens het bedrijf de oplossing van het park zelf komen. Een van de redenen dat parken sluiten is dat, zeker met dit lekkere weer, veel mensen de regels rond corona iets lichter lijken te nemen. Daarom, om ons tegen onszelf te beschermen, worden allerlei maatregelen genomen om deze mensenstroom te reguleren. Zo ook het sluiten van parken.

Het project ‘Park de la Distance’ biedt echter de mogelijkheid om een wandeling van 20 minuten (of in andere woorden ongeveer 600 meter) te maken, zonder een ziel tegen te komen. Dit door het creëren van een heggendoolhof. Tegen een heg aankijken is een beetje saai, daarom zijn om de paar meter kleine doorkijkjes te zien naar tuintjes en andere bezienswaardigheden. Bovendien, als zo’n nieuw park stormloopt, is dat ook geen man overboord. Bij alle uitgangen komen in het concept hekken te staan, zodat er nooit te veel mensen tegelijk in het park zullen zijn.

Bron: The Hike
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Slim doolhof tegen corona”

  1. Het “Parc de la distance” is een schitterend idee!
    Iedere gemeente verplichten dit in een park te voorzien.
    Natuurlijk: het onderhoud… Wie gaat dat betalen???

Geef een reactie