Samen in beweging vanaf het balkon

The Optimist 3 apr 2020 Samenleving

Nu de meeste mensen aan huis gekluisterd zijn, schiet voldoende beweging er nog weleens bij in. Het Schiedamse beweegprogramma Balkon in Beweging bewijst dat thuisblijven helemaal geen reden hoeft te zijn om stil te zitten.

Zo werd een flat aan het Lois Zimmermannplein in de wijk Groenoord getrakteerd op een work-out vanaf het balkon. Onder begeleiding van een aantal trainers en muziek stonden al snel vele bewoners vanaf hun balkon mee te bewegen. Ook op het naastgelegen grasveld werd fanatiek meegedaan, op een keurige anderhalve meter afstand.
Saamhorigheid

Balkon in Beweging is onderdeel van het Schiedamse project Buur tot Buur, en werd opgezet door verschillende organisaties en actieve buurtbewoners. ‘De saamhorigheid en het plezier was donderdag groots en voelbaar’, vertelt woordvoerder Lotte Noordermeer. ‘Het initiatief ontstond tijdens de coronacrisis met de gedachte om elkaar als bewoner van de wijk Groenoord te ondersteunen in deze roerige tijd. Een boodschappen-, medicijn- en maaltijdendienst zijn opgezet, een luisterend oor is geboden en daarnaast is ook het belang van beweging niet uit het oog verloren.’

De komende tijd wordt door de betrokken organisaties als WOT, DOCK, Sportinstituut Schiedam, Lekkerbezig Schiedam en het Zimmertje gekeken hoe het beweegprogramma kan worden uitgebreid naar andere flats binnen de wijk.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Samen in beweging vanaf het balkon”

  1. In de “hemelse apotheek” de zon dus! Buiten op balkon, mijn trampoline, sleepte ik al naar het balkon om lekker te bewegen en gezonde dosis licht, serotonine, melatonine en vitamine D aan te maken; doen.

Geef een reactie